İnsani yardıma yüksek teknoloji desteği

Hasan

New member
İnsani yardım kuruluşları, kriz ve afet bölgelerindeki çalışmaları için giderek daha fazla teknolojik destek aramaktadır. Uydu uzaktan algılama, robotik veya iletişim teknolojisi gibi yeni teknolojiler, yardımcıların ihtiyaç sahibi insanların bakımını ve kurtarılmasını mümkün olduğunca etkin bir şekilde organize etmelerine yardımcı olur. Bu, en azından aşırı koşullar altında gerçekleştirilen yardım operasyonları için geçerlidir. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) birlikte çözüm geliştirmek için özel bir etkinlik başlattı: Şu anda 6-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen “DLR İnsani Teknoloji Günleri” için yaklaşık 80 bilim insanı, insani yardım aktörü ve sponsor bir araya geldi. Şubat 2019, Oberpfaffenhofen’de.

“DLR, sosyal sorumluluğunu ciddiye alıyor ve dünya çapında acil insani görevleri destekliyor. Uygulamalı araştırma ve teknolojik gelişmeler, insanların acılarını hafifletmeye yardımcı oluyor. DLR, pratik insani yardım için uzay yolculuğu, havacılık, enerji, ulaşım, güvenlik ve güvenlik alanlarındaki uzmanlığını kullanabilir. İnsani Teknoloji Günleri’nin başlangıcında DLR CEO’su Prof.

Konukları Almanya Uzaktan Algılama Veri Merkezi Müdürü Prof. Dr. Stefan Dech de karşıladı. Katılımcılar arasında Birleşmiş Milletler (BM), BM SPIDER (Birleşmiş Milletler Afet Yönetimi ve Acil Müdahale için Uzay Temelli Bilgi Platformu), BM Dış Uzayın Barışçıl Kullanımlar Ofisi (UNOOSA) ve BM Dünya Gıda Programı temsilcileri yer alıyor. (WFP), Federal Dışişleri Bakanlığı, Alman Uluslararası İşbirliği Derneği, Federal Teknik Yardım Ajansı, Kızıl Haç ve sekiz uluslararası sivil toplum kuruluşu. “İnsani Teknoloji Günleri” kapsamında DLR, tüm DLR araştırma alanlarındaki uzmanlığını sunacak. İki günlük “eşleştirme” sırasında karar vericiler, uygulayıcılar ve geliştiriciler fikir alışverişinde bulunabilir ve uzun vadeli ortaklıklar ve ileriye dönük proje fikirleri için temel oluşturabilir.

İnsani yardımda yüksek teknolojinin kullanımı henüz genç bir araştırma ve geliştirme alanıdır ve DLR öncülerden biridir. Özellikle, Alman Uzaktan Algılama Veri Merkezi, sivil koruma ve sivil güvenlik alanında uzun yıllara dayanan bir deneyime sahiptir. Bugün yardım kuruluşlarının proaktif davranabilmesi, kriz durumlarını erken fark edebilmesi ve risk bilgisini önleyici olarak kullanabilmesi giderek daha önemli hale geliyor. En yeni nesil yer gözlem uyduları, DLR tarafından özel olarak oluşturulabilen ve işlenebilen değerli veriler sağlar. Örneğin, gıda güvenliğine ilişkin tahminler için uzmanlar, kuraklık veya sel gibi periyodik olarak tekrar eden krizlerin haritasını küresel olarak çıkarabilir. DLR, diğer birçok alanda da insani görevleri destekleyebilir. Teknolojik yetkinliğin olası uygulama yelpazesi, insanlar için lojistik ve yardım malzemelerinden, iklim değişikliğinin nedenleri ve sonuçlarıyla ilgilenen, kalkınma ve yerinde yardım yoluyla uçuş nedenlerinden kaçınan ve mültecilerin merkezi olmayan enerji tedarikini sağlayan yarı otonom konvoylara kadar uzanmaktadır. kriz bölgelerinde kamplar veya SOS Çocuk Köyleri.

BM Dünya Gıda Programı işbirliğini yoğunlaştırıyor

DLR, birkaç yıldır BM Dünya Gıda Programı (WFP) ile çeşitli projeler yürütmektedir. Başarılı işbirliği şimdi yoğunlaştırılacak. “İnsani Teknoloji Günleri” kapsamında iki ortak, “Açlığa Son” misyonu için teknolojiler geliştirmek ve uygulamak üzere bir anlaşma imzaladı.

“WFP’nin son derece önemli bir yetkisi var: dünya çapında açlığa karşı mücadele. ‘Mutabakat Zaptı’, en son araştırma sonuçlarının ve tüm DLR araştırma alanlarındaki teknolojik gelişmelerin açlıkla mücadelede en iyi şekilde kullanılması için uzun vadeli işbirliğini garanti ediyor. Sadece bu, WFP gibi uygulama ortakları aracılığıyla etkili bir şekilde organize edilebilir” diye açıklıyor Prof. Ehrenfreund.

“821 milyon insan her gece yatağa aç girmek zorunda. Çatışmaların ve doğal afetlerin karşısında, gelecekte bu aç ailelere daha hızlı ve daha sürdürülebilir bir şekilde yardım edebilmek için yeni yaklaşımlara ihtiyacımız var ve yeni teknolojileri test etmeliyiz. DLR gibi ortaklar WFP Yenilik ve Değişim Yönetimi Direktörü Robert Opp, “Burada özellikle kritik öneme sahip ve DLR ile İnovasyon Hızlandırıcımızın birlikte geliştireceği yenilikçi, yaratıcı çözümler için heyecan duyuyoruz” diyor.

Anlaşmanın amacı, 2030 yılına kadar küresel açlığı sona erdirmek için kilit teknolojiler geliştirmek ve uygulamaktır. Özellikle uzay, havacılık, ulaşım, dijitalleşme ve güvenlik alanındaki yenilikler kullanılmalıdır. Diğer bir odak noktası, ortak “düşünce liderliği”, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin ağ oluşturması ve geleceğe yönelik yeni projelerin geliştirilmesidir.