Helmholtz Derneği, DLR bilgi aktarımı projesini destekliyor – Haberler

Hasan

New member
Helmholtz Derneği, bilimsel bilgiyi günlük yaşamda kullanılabilir hale getirmek için bilim insanlarını projelerinde desteklemektedir. Seçilen dört projeden biri, Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) tarafından geliştirilen “SUMO” (Simulation of Urban Mobility) simülasyon aracıdır.

Büyük etkinlikleri planlarken, ziyaretçiler için mümkün olan en yüksek güvenlik birinci önceliktir. Bu, beklenen ziyaretçi akışının güvenilir bir tahminini gerektirir. Bu nedenle organizatörler, ilgili herkesle birlikte tüm trafik alanını gösteren trafik simülasyonlarına ihtiyaç duyar.

Proje, yaya trafiği ve şehir trafiği simülasyonlarını birleştiriyor


Helmholtz Derneği “Büyük etkinliklere gelen ziyaretçiler için daha fazla güvenlik” projesini finanse ediyor ve bu amaçla iki Helmholtz merkezinden iki yazılım simülasyonunu birleştiriyor: DLR’den SUMO ve Forschungszentrum Jülich’ten JuPedSim (Jülich Yaya Simülatörü). Simülasyon yazılımı SUMO karayolu trafiğini sanal olarak simüle ederken, JuPedSim yaya trafiği için tahminler hazırlar. Her iki simülasyonun benzersiz kombinasyonu, onay makamlarına ve planlama ofislerine, büyük olaylarda trafik akışlarının dinamiklerini daha iyi hesaplayan ve değerlendiren, bilimsel olarak doğrulanmış bir açık kaynak aracı sağlamayı amaçlamaktadır.

Her iki aracı birbirine bağlayarak, olaylardaki tüm trafik akışlarının bütünsel, güvenilir bir görünümü mümkün olmalıdır. Aynı zamanda, proje ortakları, Federal Sivil Koruma ve Afet Yardımı Dairesi – Kriz Yönetimi, Acil Durum Planlaması ve Sivil Koruma Akademisi (AKNZ) ile işbirliği içinde planlama ofisleri ve onay makamlarındaki çalışanlar için pilot eğitim kursları sunmak istiyor. Olay Güvenliği için Uluslararası Eğitim ve Öğretim Merkezi (IBIT). Bu, önemli olayların planlamasını eleştirel bir şekilde gözden geçirmenize ve güvenlik açıklarını erken bir aşamada belirleyip bunlardan kaçınmanıza olanak tanır.

Helmholtz Derneği tarafından proje finansmanı


Helmholtz Derneği, bilgi aktarımı alanında özellikle yenilikçi dört projeyi ikinci kez finanse ediyor. Dört yıla kadar bir süre boyunca her biri için 1,2 milyon avroya kadar kullanılabilir. Paranın yarısı Helmholtz Başkan’ın Girişimi ve Ağ Kurma Fonu’ndan, diğer yarısı da fikirlerin geliştirildiği ilgili Helmholtz Merkezlerinden geliyor.

Şu anda seçilen dört bilgi transferi projesi şunlardır:


Büyük etkinliklere gelen ziyaretçiler için daha fazla güvenlik
Binaya entegre fotovoltaiklerle ilgili tavsiyeler
Hava ve iklime dayanıklı tarım için yenilikçi simülasyon tabanlı ürünler – ADAPTÖR
Planlama, endüstri, enerji yönetimi ve doğa koruma için uydu verileri (SAPIENS)