Gemide Alman kamerası – Haberler

Hasan

New member
Dawn gemisindeki kamera sistemi, Almanya’nın göreve katkısıdır. Uzay sondasına “Çerçeveleme Kamerası”nın (dikdörtgen bir yüzey sensörüne eşlenir) iki özdeş modeli takıldı – önemli bir güvenlik faktörü, çünkü iki kameradan biri arızalanırsa ikincisi yine de sorunsuz çalışmayı sağlayacaktı. görevin.

Kamera sistemi iki önemli görevi yerine getirdiği için yüksek düzeyde güvenilirlik iki açıdan gereklidir: Bir yandan hedef asteroidin yüzeyini yüksek hassasiyetle kaydederken, diğer yandan navigasyon için vazgeçilmez bir yardımcıdır. uzay sondası, çünkü Vesta ve Ceres’in her birine “Görsel temas” yaklaştı.


Amerikan uzay araştırmasında Alman kamera uzmanlığı



Kamera, düzensiz ve kraterli yüzeylerin haritasını çıkarmak ve ayrıntılı olarak incelemek için en önemli araçtır. Farklı mesafelerden Vesta’ya ve daha sonra Ceres’e kadar, yüzeyde farklı açılardan görüntü verileri toplar. Bir pankromatik filtreye ek olarak, bir filtre çarkı yedi farklı dar bantlı renk kanalına olanak tanır ve bu sayede 450 ile 920 nanometre arasındaki dalga boylarındaki görünür ve yakın kızılötesi ışık kaydedilir. Bireysel filtrelerin dalga boyları, Ceres ve Vesta’nın yüzeyleri yalnızca “gerçek renkte” gösterilecek şekilde değil, aynı zamanda en üstteki toz tabakası olan regolith’in bileşimi ve fiziksel özellikleri hakkında da açıklamalar yapılabilecek şekilde seçildi. , bu gök cisimleri üzerinde.

Kamera yapısı, bir kayıt sensörü ve üzerinde 150 milimetre odak uzaklığına sahip bir teleskop ve bunun altında veri depolamalı bir veri işleme birimi içeren bir elektronik kutu ile bir odak düzlemine bölünmüştür. Enstrümanın kalbi 1.024 x 1.024 piksellik bir dijital alan sensörü olduğundan, kamera sistemi çerçeveleme kamerası (FC) olarak bilinir. Dawn misyonuna Alman katkısının geliştirilmesi ve uygulanması, Alman araştırma kurumları ve şirketleri arasındaki yoğun ve geniş kapsamlı işbirliğine dayanmaktadır.

“Çerçeveleme Kamerası”, Max Planck Güneş Sistemi Araştırma Enstitüsü (MPS) liderliğinde, Berlin-Adlershof’taki DLR Gezegen Araştırma Enstitüsü ve Teknik Üniversite Veri Teknolojisi ve İletişim Ağları Enstitüsü ile işbirliği içinde geliştirildi ve inşa edildi. Braunschweig’den. Filtre çarkı, kapak ve elektronik kutusu dahil olmak üzere kamera muhafazası MPS’de geliştirildi ve genel sistem uzayda kullanıma uygunluk açısından test edildi. Deneyin genel yönetiminin bir parçası olarak MPS, görev boyunca kameranın çalıştırılmasından da sorumludur. Kayıt planlaması, tüm görüntü verilerinin ve görüntü ürünlerinin arşivlendiği DLR Gezegen Araştırmaları Enstitüsü ile koordineli olarak gerçekleştirilir.

Işığa duyarlı sensörler ve okuma elektroniği ile kameranın elektronik birimi DLR’de geliştirildi ve üretildi. Kayser-Threde şirketi, sensör parçasının optiği sağladı. Veri Teknolojisi ve İletişim Ağları Enstitüsü veri işleme modülü ile katıldı. Çerçeveleme kamerası, Rosetta, Venus Express ve Mars Express Avrupa misyonlarındaki enstrümanların geliştirilmesine dayanmaktadır. DLR, MPS, Freie Universität Berlin ve Westfälische Wilhelms-Universität Münster’den Alman bilim adamları Dawn görevine katılıyor.