Düsseldorf’ta dijital test sahası faaliyete geçiyor

Hasan

New member
Gelecekte, ağa bağlı teknolojilerin yardımıyla şehirdeki trafik daha iyi akacak ve araba, rotasındaki aksaklıklar hakkında sürücüyü gerçek zamanlı olarak bilgilendirecek. Bu amaçla, Düsseldorf’ta şehir içinde otonom ve ağ bağlantılı sürüş için bir test alanı kuruldu. Düsseldorf şehrinin liderliğindeki Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), “Düsseldorf dijital test alanında işbirlikçi hareketlilik” (KoMoD) projesinde, diğer şeylerin yanı sıra, ilgili tüm bilgileri içeren son derece hassas bir dijital harita geliştiriyor. test pistinde. 24 Eylül 2018’de KRV Ulaştırma Bakanı Hendrik Wüst ve Lord Mayor Thomas Geisel test sahasını resmen açtı.

KoMoD’de, araştırma ve endüstriden on iki proje ortağı, şu anda araç-altyapı ağı ve 20 kilometrelik bir mesafe boyunca yüksek ve tam otonom sürüş için yeni teknolojileri test ediyor. Düsseldorf’taki testler gerçek koşullar altında gerçekleştirilir. Önümüzdeki aylarda, araştırma araçları test pistinde günlük trafiğe karışacak. Diğer araçların aksine trafik ışıkları ve yol işaretleri gibi güzergah altyapısı ile iletişim kurabilmektedirler. Bu veri alışverişi, gelecekte güvenli otonom sürüş için hangi araçların geliştirilebileceğinin temelidir.

Bağlantılı sürüş, araçlar arasındaki ve aynı zamanda araçlar ile altyapı (Car2X) arasındaki iletişimi ifade eder. Ortak projede, DLR Ulaşım Sistemleri Enstitüsü’nden bilim adamları, Düsseldorf test sahasının otomatikleştirilmiş araçlara test pistinde güvenli bir şekilde sürüş yapabilmeleri için trafikle ilgili hangi verileri göndermesi gerektiği sorusu üzerinde çalışıyor. DLR araştırma aracı FASCarE (Driver Assistance Systems-Car-Electric) bu nedenle birkaç kampanyada test pistinde ilerliyor ve rotanın çevrimiçi verilerini işliyor ve DLR tarafından özel olarak geliştirilen dijital haritayı kullanıyor.


İleriye dönük planlama için dijital harita



DLR Ulaşım Sistemleri Enstitüsü’nden KoMoD DLR proje yöneticisi Dr. Henning Mosebach, “Yüksek düzeyde otomatikleştirilmiş araçların kendi konumlarını tam olarak belirleyebilmeleri ve çeşitli sürüş manevralarını gerçekleştirebilmeleri için dijital haritalara ihtiyaçları vardır” diye açıklıyor. Bununla birlikte, dijital harita yalnızca yüksek oranda otomatikleştirilmiş sürüş manevraları için önemli bir bileşen değildir. Aynı zamanda öngörülü bir şekilde rotasını planlamasında sürücüye destek olur. Yüksek hassasiyetli harita sayesinde sürücü, trafik ışıklarından, park yönlendirme sistemlerinden ve dinamik gösterge panellerindeki elektronik uyarı ve hız bilgilerinden gelen altyapı bilgilerini doğrudan kokpitindeki ekranda görür. Mosebach, “Sürücü, istediği park yeri de dahil olmak üzere rotasını doğrudan araçta belirtebilir ve rotasıyla ilgili tüm önemli bilgiler araçta görüntülenir” diyor. Sürüş sırasında otopark limitini aşarsa, sürücüye otomatik olarak alternatif bir otopark sunulur.


Car2X ile şehirde daha verimli ve güvenli sürüş yapın



Araştırma araçları aynı zamanda test sahasındaki tehlikeli durumları algılayarak diğer test araçlarına ve altyapıya ileten sensörler olarak da görev yapmaktadır. Tüm araçlar ayrıca özel bir WLAN aracılığıyla trafik ışıklarıyla iletişim kurar: Trafik ışıklarından gelen durum mesajına ve dijital haritadan alınan bilgilere dayanarak, araçlar yaklaşmakta olan kavşağı gereksiz yere fren yapmadan geçmek için en uygun hız spesifikasyonunu hesaplayabilir. ve durma İlgili hız önerisi veya kalan kırmızı süre sürücüye doğrudan kokpitinde gösterilir. Mosebach, “Gelecekte, akıllı trafik sistemleriyle birlikte otomatikleştirilmiş ve ağ bağlantılı sürüş, trafik güvenliğini ve sürüş konforunu artırabilir” diyor. “Trafik daha verimli akıyor ve trafikle ilgili emisyonlar da azaltılıyor.”


2019’dan itibaren iletişim altyapısına sahip test parkuru üçüncü şahıslara da açık olacak.



Federal Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanlığı (BMVI), proje için dokuz milyon avronun üzerinde finansman sağladı. Toplam proje hacmi 14.846.832 Euro’dur. Amaç, ağa bağlı ve otonom sürüşün çeşitli işlevlerini Düsseldorf şehri Strassen.NRW tarafından yürütülen bir test alanında ve özel mülkte test etmektir. Düsseldorf test alanı, A57’den A52, Brüksel Caddesi (B7), Heerdter Dreieck, Vodafone Kampüsü, Rheinallee Tüneli ve Rheinkniebrücke üzerinden Friedrichstadt’taki sokak alanlarına kadar uzanır.