DLR, Mecklenburg-Batı Pomeranya’daki tarihi bir yangında acil servisleri destekliyor

Hasan

New member
Federal eyalet tarihindeki en kötü orman yangını şu anda Mecklenburg-Batı Pomeranya’da yaşanıyor. 2 Temmuz 2019’da Alman Havacılık ve Uzay Merkezi Optik Sensör Sistemleri Enstitüsü (DLR), Modüler Hava Kamera Sisteminin (MACS) özel bir versiyonunu kullanarak Lübtheen yakınlarındaki askeri eğitim alanındaki orman yangınlarının büyük bir bölümünün haritasını çıkardı. Alman Uzaktan Algılama Veri Merkezi’ndeki (DFD) Uydu Tabanlı Kriz Bilgi Merkezi (ZKI) ile işbirliği içinde, acil servislere etkilenen bölgelerin güncel durum haritaları derhal sağlandı.


MACS kullanarak havadan edinim



Lübtheen yakınlarındaki orman yangınları, saat 16:50 ile 17:20 arasında defalarca uçuruldu. Yüksek çözünürlüklü hava fotoğraflarının yanı sıra, MACS ile havadan olup biteni bir metrelik yer çözünürlüğü ile gösteren termal görüntüler oluşturuldu. . Saat 18:00’de iniş yaptıktan sonra, ilk durum haritaları saat 21:00 civarında Mecklenburg-Batı Pomeranya’daki acil servislere gönderildi.

Patentli bir DLR işlemi kullanılarak, hava fotoğrafları ve termal görüntüler gerçek zamanlı olarak doğru konumda bir dijital haritaya yansıtılabilir. Ortaya çıkan görüntü mozaikleri, hızlı bir şekilde acil durum servislerinin kullanımına sunulabilir ve doğrudan mevcut coğrafi bilgi sistemlerinde kullanılabilir. Termal görüntülerin sıcaklık bilgisi, ağaç gölgelikleri ve duman bulutları altındaki yangınların algılanmasına ve yangınların yoğunluğunun değerlendirilmesine olanak tanır.


Çeşitli sensörlerle uydu tabanlı alım



Orman yangınları söz konusu olduğunda, genellikle optik ve termal uzaktan algılama verileri uygundur. Lübtheen yakınlarındaki orman yangınlarında, ZKI tarafından ücretsiz olarak temin edilebilen bir Sentinel-2 görüntüsü kullanıldı ve burada özellikle sahte renkli bir görüntü, mevcut yangınlar hakkında yüksek düzeyde bilgi sunuyor. MODIS sensörüyle çekilen bir toprak ve su görüntüsünde de duman sütunları açıkça görülebilir. Yüksek çözünürlüklü bir GeoEye-1 sahnesi de European Space Imaging (EUSI) tarafından kaydedildi. Ek olarak, VIIRS ve MODIS sensörlerinden alınan verilerden farklı zamanlarda yangın kaynakları oluşturulabilir. Zamanın farklı noktalarındaki yangın alanları, Avrupa Orman Yangını Bilgi Sistemi (EFFIS) hizmeti kullanılarak da analiz edilebilir.

Bu akut durumda, ZKI tüm uydu ve hava bilgilerini toplar, verileri hazırlar, analiz eder ve Federal Haritacılık ve Jeodezi Ajansı’ndan (BKG) elde edilen temel coğrafi bilgileri geçici, anlaşılması kolay ve önemli durumsal oluşturmak için ekler. etkilenen bölgenin görüntü ürünleri. Sahadaki tahliye durumuyla ilgili bilgiler, Federal Sivil Koruma ve Afet Yardımı Dairesi’nin (BBK) Ortak Raporlama ve Durum Merkezi (GMLZ) tarafından ZKI’ye gönderilir. Geniş ZKI kullanıcı grubu sayesinde oluşturulan ürünler doğrudan ilgili taraflara dağıtılabilir. ZKI şu anda Federal Teknik Yardım Ajansı (THW), GMLZ ve haritalarını ve ham verilerin bir kısmını hemen ilettiği yerel operasyon merkezi ile yakın temas halindedir. ZKI tarafından üretilen ürünler ayrıca halka ücretsiz olarak erişilebilir ve ZKI aktivasyon sayfasından indirilebilir.

Daha fazla planlanan hava araştırmaları ve uydu görüntüleri ile ZKI, kriz durumunu işlemeye ve izlemeye devam ediyor. Operasyon merkezi ile koordineli olarak 4 Temmuz 2019 Perşembe günü bölge tekrar uçuşa geçebilecek. Bu şekilde elde edilen görüntü ve termal veriler, önemli ölçüde azaltılmış yangın alanlarını gösterir ve ayrıca ZKI tarafından işlenip dağıtılır ve kanallar aracılığıyla kullanıma sunulur.