Třinecké železárny, yeşil anlaşma hakkındaki belirsizlik nedeniyle decarbonizasyon var.

bencede

New member
Mevcut yüksek fırınlardan birinin yerini alacak yeni bir elektrik fırınının inşası ve ilgili altyapı 2028'in sonuna kadar tamamlanacaktı. Şimdi yeni tarih 2030.

Diyerek şöyle devam etti: “Bu kadar kapsamlı bir yatırımın başlaması, Avrupa politika geliştirme ve geliştirilmiş çelik pazar durumunun olumlu bir kombinasyonunu varsayar. Şu anda, Avrupa pazar koruma düzenlemeleri, çelik teknolojisindeki değişiklik ve üretiminin arttırılması ekonomik anlamı yaratması için açıkça tanımlanmamıştır.”

Karbonalizasyon, mevzuata dayalı zorunlu bir yatırımdır. Üretim veya ticaret açısından herhangi bir katma değer getirmez, ancak şirket on milyarlarca krona mal olacaktır.
Petra Macková JuráskováTřinecké železárny sözcüsü

Değişiklik planlanan tüm projeler için geçerli değildir. İnşaat, kömürden gaza geçen Enerji Třinec santralinin modernizasyonu ve aynı zamanda özellikle yüksek voltaj arzı emisyonu -serbest briketleme hattı, Modernizasyonu olmaya devam ediyor. Bu yatırımların, 55 paketi için uygun olan Avrupa Birliği'nin gerektirdiği gibi, 1990 eyaletine kıyasla CO₂ emisyonlarına yüzde 55 katkıda bulunması amaçlanmaktadır.

Plan yetersiz desteği karmaşıklaştırır

Petra Macková Jurásková Třinecké železárny'ye göre, başlangıçta elektrik ark fırını da dahil olmak üzere karbonhidrat projesinin kısmen devlet ve Avrupa fonlarının yardımıyla finanse ettiği gerçeğine güveniyorlardı. Bununla birlikte, sübvansiyon koşullarındaki temel değişiklikler, Avrupa pazarının korunmasının belirsiz koşulları ve Avrupa dışı ülkelerden hızla büyüyen ucuz çelik ithalatı planı önemli ölçüde karmaşıklaştırmıştır.

Macková Jurásková, “Karbonalizasyon mevzuata dayalı zorla bir yatırımdır. Üretim veya ticaret açısından herhangi bir katma değer getirmez, ancak şirket on milyarlarca krona mal olacak.” Dedi.

Küresel kapasite aşırı basınç da Avrupa Çelik pazarının dönüşümünde etkilenmektedir. Steel Union Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Yeni OECD verileri: küresel fazla çelik kapasitesi 2024'te tahmini 602 milyon tondan 2027'de 721 milyon tona yükselecek. Bu AB üretiminin beş katından fazla.”

Elektrik ark fırınının yapımı Třinecké železárny daha önce bilgilendirdi. Proje yaklaşık bir milyar avro yayınlanacak ve temel olarak çelik üretim teknolojisini dönüştürecekti. Blast fırınların, elektrik vasıtasıyla eritilerek metal hurdadan çelik bitki üretiminin yerini alması gerekiyordu.

Plan, transformatör istasyonunun yapımı ve omurga iletim sistemine bağlantı üzerine sayıldı. Yeni ameliyat salonlarının inşası ve eski binaların yıkılması da bir parçasıydı. İlkbaharda, demir -yollu briketlerin üretimi için emisyonsuz operasyonlar kurulacaktı.

Kurul Kurulu Başkanı Petr Popelář, “İlgili faaliyetlerin çelik üretiminin karbondan kararsızlaştırılmasına devam ediyoruz. Ancak, emisyonları objektif dış koşullara azaltmak için zaman çerçevesini ve bireysel adımları uyarlamalıyız.”