San Francisco’da robotlara ‘ölümcül güç’ yetkisi verildi

bencede

New member
San Francisco Polis Departmanı’nın (SFPD), polis ve sivil vefatlarını önlemek ve tehlikeli şüphelileri etkisiz hale getirmek için robotların “ölümcül güç” kullanımına müsaade vermeyi önbakılırsan yasa tasarısı, kentin kontrol kurumu tarafınca onayladı.

Sputnik’in haberine gore, robotlara bu yetkinin verilmesi reaksiyon alırken yetkililer yalnızca ekstrem durumlarda robotların kullanılacağını söylemiş oldu. Tehlikeli durumlarda robotları polis memurları denetim edecek.



Her ne kadar kent yetkilileri robotların insan denetiminde olduğunu bildirse de tek tuşla insanları öldürmenin mümkün olması tenkitlere niye oldu. Bilhassa, karar sürecinde insan faktörünün bulunmaması ‘’kaygan zemin’’ olarak nitelendirildi.

PATLAYICI YÜKLER KULLANILABİLİR

SFPD, çabucak hemen öldürücü kabiliyeti olan robotlara sahip olmadığını söylemiş oldu. Polis sözcüsü, “Robotlar şiddet içeren, silahlı yahut tehlikeli mevzuları içeren müstahkem yapıları aşmak için potansiyel olarak patlayıcı yüklerle donatılabilir’’ diye ekledi. Daha evvel Teksas eyaletinde de benzeri bir durumda robot kullanmasına onay verilmiş, 2016’da Dallas Polis Departmanı, 2 polisi öldürüp birçoklarını yaralayan bir keskin nişancıyı etkisiz hale getirmek için C-4 ile donatılmış bir robot kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)