Roger Waters: Batı isterse Ukrayna’daki savaşa yarın son verebilir

bencede

New member
Pink Floyd kurucularından Roger Waters, Rusya-Ukrayna krizine ait CNN’e geçen hafta yaptığı açıklamalarla gündem olurken Rusya basınına verdiği demeçte de “Batı isterse Ukrayna’daki savaş yarın biter” yansısı verdi.

Russia Today’e (RT) konuşan Waters, “Savaş bence yarın durdurulabilir. ABD’lilerin ‘Minsk Anlaşmaları’nı uygulayalım’ demesi kâfi. bu biçimde tüm bunlar yarın sona erer. Lakin savaşı sonlandırmak istemiyorlar. Kazanılacak devasa servetler var” tabirlerini kullandı.



Batı ülkelerinin Ukrayna savaşının sürmesini istediğini savunan Waters, “Savaşı bitmiş oldurme niyetleri yok, son Ukraynalı geride kalana kadar savaş sürsün istiyorlar. NATO, ABD Lideri, savaşı bitirmek istiyorlarsa yapabilirler, bu daima bu biçimdeydi” diye konuştu.

Waters, 6 Ağustos’ta CNN International’da yayımlanan röportajında, Biden’a Ukrayna’daki savaşı körüklediği nedeni öne sürülerek “savaş suçlusu” demiş, “Yani, bu savaş, bugün başladı diyebilirsiniz, 2008’de başladı diyebilirsiniz. Sonuçta NATO’nun Rusya hudutlarına, Doğu Avrupa’ya dayanmasıyla ilgili” demişti.

Waters, mart ayında yaptığı açıklamada ise Rusya’nın Ukrayna’ya 24 Şubat’ta başlatmış olduğu taarruzlara “Bu hata niteliği taşıyan bir yanılgı, gangster işi, ateşkes sağlanmalı” demişti. (DIŞ HABERLER)