Podolyak: 13 bin Ukrayna askeri ölmüş olabilir

bencede

New member
Rusya’nın Ukrayna’ya 24 Şubat’ta başlatmış olduğu askeri harekatta ölen askerlerle ilgili Ukraynalı yetkililerden açıklama geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’in danışmanı Mykhailo Podolyak, savaşta ömrünü kaybeden Ukrayna askerlerinin sayısının 10 ile 13 bin içinde olabileceğini söylemiş oldu.

BBC Türkçe’nin aktardığına bakılırsa Podolyak, ölen Rus askerlerinin sayısının 100 bini, yaralanan-kaybolan ya da cepheye dönemeyecek pozisyona düşen Rus askerlerinin sayısının ise 150 bini bulmuş olabileceğini de sav etti.



Ukrayna ordusundan ise Podolyak’ın verdiği sayılarla ilgili rastgele bir doğrulama gelmedi. Podolyak haziran ayında yaptığı açıklamada da savaşta her gün 100-200 Ukrayna askerinin öldüğünü söylenmişti.

Daha evvel ABD Genelkurmay Lideri Orgeneral Mark Milley, savaşta Rusya ve Ukrayna’dan yaklaşık 100’er bin askerin öldüğünü ya da yaralandığını söylemişti. Avrupa Komitesi Lideri Ursula Von der Leyen de savaşta 100 bin Ukrayna askerinin öldüğünü açıklamış lakin bu açıklaması sonrasındasında sözcüsü tarafınca, “Komisyon Lideri, meyyit ve yaralıların toplam sayısını kastetti” diyerek düzeltilmişti.

BBC, haziran ayı ortasında savaşta yaklaşık 3 bin 600 sivilin ömrünü kaybettiğini duyurmuş, BBC Rusça Servisi ise Ukrayna’da savaşın başlamasından bu yana en az 9 bin 311 Rus askerinin öldüğünü açıklamıştı.