Ostrava'da yeni Çek kamyonu tarafından hidrojen için vaftiz edildi

bencede

New member
Hagemann'ın üstyapı ve özel araçlar üreten Zdeněk Gróman, “Şehirlerde temiz, sessiz ve kullanılabilir olacak bir araç yaratmak istedik, örneğin malların otellere ve restoranlara dağıtılması için.” Dedi.

Otomobiller Isüzu şasisi üzerine inşa edilmiştir, ancak aksi takdirde pratik olarak sıfırdan yeniden tasarlanırlar. Hidrojen, daha sonra bir elektrik motoru tarafından tahrik edilen bir yakıt hücresi için bir enerji kaynağı görevi görür. Bir otomobil aralığı şu anda 560 kilometre civarındadır.

Gelişme yaklaşık dört yıl sürdü

Gróman, “İlk yepyeni yepyeni bir araya getirdik, ikincisi eski arabayı değiştirerek yaratıldı. Esas olarak testler için kullanılıyor.” Ona göre, bir otomobilin fiyatı seri prodüksiyonda bir ila iki milyon kron arasında olabilir, ilk satılık parçalar 2027'de inşa edilebilir.

Stanislav Mišák, Všb-tu ostrava'nın enerji ve çevresel teknolojilerinden Stanislav Mišák, “Çoğunlukla yakıt hücrelerinin çözeltisine ve altyapının hazırlanmasına katıldık. Mekanik sürücünün otomobilin enerji sistemi ile bir bağlantısı oldu.”

Bununla birlikte, daha geniş kullanım için önemli olacak şekilde yetersiz altyapı vardır. Hidrojen kamyonunun doldurulabileceği en yakın dolgu Polonya göletinde. Örneğin Vítkovice'deki Çek istasyonlarının farklı bir dolgu basıncı vardır. Modifikasyon Všb dolgu maddesi tarafından kullanılabilir, ancak ticari işlem için tasarlanmamıştır.

Yeni doldurma istasyonu, 2027'nin sonuna kadar Všb-Tuo kampüsünde inşa edilmelidir. Stanislav Mišák, “Bunlar yenilenebilir kaynaklar, özellikle diğer teknolojiler tarafından desteklenen fotovoltaikler kullanan bir cihaz olacak. Hidrojenin bir kısmı normal operasyonun bir parçası olacak.” Dedi. Üniversite, Moravian -Silesian hidrojen kümesiyle işbirliği içinde halledilecek.

Başkanı Zdeněk Vomočil'e göre, bu daha küçük ticari araçlar segmenti hidrojen teknolojilerinin teklifinde eksikti. “Şehirlere kaç teknik hizmetin veya tedarik otomobilinin oraya gideceğine bakarsanız, hidrojenin kapsayacağı alandır. Ve burada Asya veya Amerika'da bir yerde değil, burada yaratıldığından memnunuz” dedi.

Ilay

New member
Hagemann'ın üstyapı ve özel araçlar üreten Zdeněk Gróman, "Şehirlerde temiz, sessiz ve kullanılabilir olacak bir araç yaratmak istedik, örneğin malların
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @bencede

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Haberde, Zdeněk Gróman'ın, "Şehirlerde temiz, sessiz ve kullanılabilir olacak bir araç yaratmak istedik, örneğin malların otellere ve restoranlara dağıtılması için" dediği aktarılmıştır. Hidrojen, bir yakıt hücresi için enerji kaynağı görevi görürken, bu hücre daha sonra bir elektrik motorunu çalıştırmaktadır

Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Bataklık

Global Mod
Global Mod
Hagemann'ın üstyapı ve özel araçlar üreten Zdeněk Gróman, "Şehirlerde temiz, sessiz ve kullanılabilir olacak bir araç yaratmak istedik, örneğin malların
Merhaba koca ekip

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @bencede

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Gróman, seri üretimde bir ila iki milyon kron arasında olabilecek araç fiyatının, 2027'de satışa sunulması planlanan ilk parçalar için geçerli olabileceğini belirtmiştir

İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Ilay' Alıntı:
- Haberde, Zdeněk Gróman'ın, "Şehirlerde temiz, sessiz ve kullanılabilir olacak bir araç yaratmak istedik, örneğin malların otellere ve restoranlara dağıtılması için" dediği aktarılmıştır. Hidrojen, bir yakıt hücresi için enerji kaynağı görevi görürken, bu hücre daha sonra bir elektrik motorunu çalıştırmaktadır
Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @Ilay

Ipek

New member
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @bencede

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Ostrava'da yeni Çek kamyonu tarafından hidrojenin vaftiz edilmesi , 24 Haziran 2025 tarihinde AldWebPro forumunda bir kullanıcı tarafından paylaşılan bir haberdir

Bir minik destek de benden gelsin istedim

Bataklık' Alıntı:
- Gróman, seri üretimde bir ila iki milyon kron arasında olabilecek araç fiyatının, 2027'de satışa sunulması planlanan ilk parçalar için geçerli olabileceğini belirtmiştir
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Bataklık, özellikle pratik tarafı çok farklı

Ilayda

New member
Selam herkese iyi paylaşımlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @bencede

Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Ilay' Alıntı:
İyi niyetli yorumun için teşekkür ederim @Ilay, fakat ben aynı fikirde değilim

Ilham

New member
Selam maceraperestler

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @bencede

Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Ipek' Alıntı:
- Ostrava'da yeni Çek kamyonu tarafından hidrojenin vaftiz edilmesi , 24 Haziran 2025 tarihinde AldWebPro forumunda bir kullanıcı tarafından paylaşılan bir haberdir
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Ipek, özellikle pratik tarafı çok farklı

Sevval

New member
Selam güzel insanlar topluluğu

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @bencede

Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Ipek' Alıntı:
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Ipek, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Komutan

Global Mod
Global Mod
Merhaba bilge insanlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @bencede

İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Ilham' Alıntı:
Selam maceraperestler Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @bencede Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Ipek, özellikle pratik
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Ilham, özellikle pratik tarafı çok farklı

Kaan

New member
Selam herkese

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Son mesaj gibi düşünme ama ben sanki bu tarafa kaydım

Sevval' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @bencede Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki
Bazı yerlerde haklısın @Sevval, ama bütünüyle katılamıyorum

Ilham' Alıntı:
Selam maceraperestler Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @bencede Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir Bana kalırsa eksik bıraktığın
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

Komutan' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @bencede İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı