Oryantal Didem Kınalı, kiracısıyla davalık oldu

Leila

Global Mod
Global Mod
Oryantal Didem Kınalı, avukatı Ebru Sarıtaş aracılığıyla İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesinde kiracısına karşı kiranın belirlenmesi davası açtı.

Oryantal Didem Kınalı, Beyoğlu, Cihangir’de 21 Aralık 2021’de ortasında kiracı bulunan dubleks daire satın aldı. Kelam konusu dairenin kendi ortasında iki bağımsız ve farklı kısımdan oluşması niçiniyle, kiracı Fatma Eser E.’nin 5 numaralı bağımsız kısım kiralamasına karşın, öbür bağımsız kısım 6 numaralı daireyi de kira mukavelesine ters surette kullanım alanına dahil ettiğini gördü.

Sözcü’nün haberine bakılırsa, bunun üzerine Didem Kınalı kiracı Fatma Eser E.’ye 6 numaralı bağımsız kısmı boşaltmasını istedi. Lakin kiracı kelam konusu daireyi boşaltmayacağını belirterek kira bedeli olarak da 2 bin TL ödemeye devam etti.

Bunun üzerine Didem Kınalı avukatı Ebru Sarıtaş aracılığıyla İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesinde kira bedelinin bir daha belirlenmesi davası açtı.

“Günlük olarak kiralıyor”

Dava dilekçesinde “Kiracı, kira kontratına ters surette birbirinden bağımsız olan iki farklı daireyi birleştirmiş ve tek kullanım alanı oluşturarak mülkiyet hakkımıza da müdahalede bulunmuştur” dedi.

Kiracısının internet uygulamalarından işgal ettiği bağımsız kısmı üçüncü bireylere günlük olarak kiralayarak çıkar elde ettiğinin ileri sürüldüğü dilekçede, “Rayiç kira bedellerinin 10-15 bin olduğu Cihangir’de 2 bin TL kiranın kelam konusu olamayacağı” tabir edilerek, kira bedelinin 10 bin TL olarak belirlenmesi istendi.

“Evden çıkmak için benden para istedi”

Oryantal Didem ise “Cihangir’de aldığım taşınmazda iki bağımsız kısımdı. Meskeni aldığım kişi kiracının kontratı mayısta bittiğini söylemiş oldu. Bende üst katta otururum dedim. Lakin kiracı orayı işgal etmiş. Meskenden çıkmak için benden para istedi. Ben de kira ödüyorum bir de aldığım meskenin banka kredisini ödüyorum. Mağdurum” dedi.