MSG Lideri Ferhat Göçer’den konser iptalleri hakkında açıklama: Davalar açacağız

Leila

Global Mod
Global Mod
Musiki Yapıtı Sahipleri Kümesi Meslek Birliği MSG’nin İdare Konseyi Lideri Ferhat Göçer, konser yasakları hakkında, “Bunu iptal edenlere karşı ziyanımızı tazmin edici davalar açacağız” dedi.

Aleyna Tilki’nin İstanbul’da yapılan LGBTİ + aksisi yürüyüş hakkında söylemiş oldukleri niçiniyle Çorum’un Osmancık Belediyesi tarafınca konseri iptal edilmişti. Konser iptalleri daha sonrası MSG Lideri Ferhat Göçer, açıklama yaptı.

“Eser sahiplerinin haklarının takipçisi olacağız”

Cumhuriyet’in haberine gore Göçer, “Bütün bu şenliklerde eserler kullanılıyor, bunlar bizim üyelerimizin yapıtları ve biz bunlardan telif alıyoruz. ötürüsıyla bu iptallerin tamamı mali, maddi olarak bizim bütün üyelerimizin telif alamamasına sebep oluyor ve maddi olarak bizi etkiliyor. Biz bunlara ait olarak büsbütün bunu iptal edenlere karşı ziyanımızı tazmin edici davalar açacağız. Eser sahibinin, yorumcunun, organizatörün, o tertibin, şenliğin bütün işçilerin hepsinin önemli maddi ve hak kayıpları var burada, bunların yani eser sahiplerinin haklarının takipçisi olacağız. İptal ediliyor ise ilgili makamın bu ziyanı karşılaması lazım. Biz bu iptallerin tazminat davalarının takipçisi olacağız” dedi.