Marka Platformu metaverse’e taşınıyor

Beykozlu

New member
Yürekli Konferansları tarafınca 2000’den bu yana düzenlenen ve son 19 yıldır Yapı Kredi World ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Marka Konferansı, bu yıl iştirakçilerine günümüz teknolojilerini harmanlayan dijital bir tecrübe sunmaya hazırlanıyor. MARKA Platformu, ‘MARKALand’ ismini verdikleri kendi ‘sanal evren’lerine (Metaverse) giriş için, iştirakçilerine kendileri için özel olarak tasarlanmış NFT’ler (non-fungible token) armağan edecek.

Yürekli İdare Heyeti Lideri Ayşegül Yürekli Şengör, iki yıl ortadan daha sonra gerçekleştirecekleri birinci Marka Konferansı’nda iştirakçilere, pandemi devrinde sürat kazanan teknolojik gelişmeleri yakından görüp günlük hayatlarında aktif biçimde kullanmalarının önünü açacak bir tecrübe sunmayı amaçladıklarını söylemiş oldu.

Yürekli Şengör, “Marka 2022’de bu yıl iştirakçilerimiz, sanat, teknoloji ve sürdürülebilirlik temalarını yaratıcılıkla kesiştiren projeleri deneyimleme imkânı bulacak. İleriki senelerda etkinliklerimizi metaverse üzerinden de yapmaya hazırlanıyoruz. Geliştirdiğimiz projelerimiz doğrultusunda bu yılki etkinliğimizde katılımcılarımızı, bu yeni dünyanın bir kesimi olmaya davet edeceğiz. Bunu yaparken her vakit evvelandirdiğimiz üzere his ve fikir bütünlüğüne katkı sağlayan bir anlayışla hazırlanıyoruz. Son süratle gelişen teknolojinin bize sağladığı alanlarda hisleri, kıymetleri açığa çıkaran mana yüklü tecrübeler katılımcılarımızı bekliyor. MARKALand’in kapılarının anahtarı olacak NFT’ler de bu projelerimizden biri” diye konuştu.

MARKALand için domain adreslerini alan MARKA Konferansı bu dünyayı yakın gelecekte üyeleriyle buluşturmak için çalışmalarını süratle başlattı. MARKA platformu NFT teknolojisinin gelecekte komünitelere ilişkin üyelik ve ödül sistemleri için kullanmasının artacağı öngörüsüyle bu alanda öncü adımlar atıyor; bu anlayışla Metaverse’de planladığı dünyası MARKALand’e giriş anahtarları olacak NFT’ler bu yılın tüm MARKA iştirakçilerine “geleceğin anahtarı” olarak ikram edilecek.

Tersane İstanbul’da 29-30 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan MARKA 2022’nin birinci gününde tüm iştirakçilerin MARKALand üyelikleri, düzenlenecek interaktif seansla başlatılacak. Seansta her bir iştirakçi için MetaMask uygulaması üzerinden kripto cüzdan oluşturulacak. Akabinde iştirakçilere, milletlerarası disiplinler-arası sanatçı Hamza Kırbaş’ın MARKA 2022’den ilham alarak ürettiği NFT yapıtın birer edisyonu ikram edilecek. Üretilen NFT’ler, blok zincir teknolojisi üzerinden iştirakçilerin kripto cüzdanlarına yüklenecek.

Layka DAO’dan dijital destek

Hediye edilen kripto cüzdanlara yüklenecek NFT’ler, gelecek senelerda MARKAVerse’te düzenlenmesi planlanan farklı etkinliklere girişte anahtar olarak kullanılacak. NFT’ler, Türkiye’deki blok zincir ekosisteminde yer alan bireyleri ve projeleri bir ortaya getiren ve gelişimlerini teşvik eden merkeziyetsiz otonom çatı yapı Layka DAO’nun dayanaklarıyla hazırlanacak. ‘Türkiye’nin Web3 Merkezi’ olarak anılan Layka DAO, NFT iş birliğiyle MARKA 2022 iştirakçilerinin yarının teknolojilerine erkenden adapte olma imkânı sunacak.

Karbon ayak izi en düşük aktiflik olma hedefi

Bu yıl 21’incisi düzenlenecek olan MARKA Konferansı, iki gün boyunca iki bini aşkın iş insanı ve fikir önderini bir ortaya getirecek. Dünyadan ve Türkiye’den 70’i aşkın sanatçı ve konuşmacı sahne alacağı konferansın teması olan ‘remastered’, bilhassa pandemi daha sonrası devirde, tüm iş yapış yollarımızın en baştan sorgulanarak bir daha tasarlanması gereksiniminden yola çıkarak belirlendi.

Bugüne kadar 30 bini aşkın iştirakçiyi ve bin 500’den çok konuşmacıyı ağırlayan MARKA Platformu, 2018 yılında ‘Sıfır Atık Konferans Salonu’ uygulamasını başlattı. İş dünyasına bu alanda öncülük eden MARKA Platformu, bu yıl sürdürülebilirlik konusunda çıtayı daha da yükseltti. Platform, MARKA 2022’nin bu yıl ‘karbon ayak izi en düşük iş etkinliği’ olmasını hedefliyor.