Kremlin: Rusya, Erdoğan-Esad görüşmesine katkıda bulunmaya hazır

bencede

New member
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Lideri Beşar Esad’ın görüşme ihtimaliyle ilgili bir soruya karşılık verdi. çabucak hemen kesin bir şeyin olmadığını lakin bu biçimde bir olasılığın var olduğunu belirten Peskov, Putin’in bu biçimde bir teması memnuniyetle karşılayacağını ve Rus tarafının buna katkıda bulunmaya hazır olduğunu söz etti.

‘UKRAYNA’DAN ÇIKMAYA HAZIR DEĞİLİZ’

AA’nın aktardığına bakılırsa,
Biden’ın Putin ile görüşmek için Rusya’nın Ukrayna’dan çıkması gerektiği tarafındaki kelamlarını de hatırlatan Peskov, Rus ordusunun Ukrayna’dan çıkmaya hazır olmadığını belirterek, “Özel askeri operasyon devam ediyor. tıpkı vakitte Putin temaslar ve müzakereler için açıktı ve o denli olmaya devam ediyor. Çıkarlarımıza ulaşmanın en epeyce tercih edilen yolu, barışçıl diplomatik araçlardır” sözlerini kullandı.



ABD’nin Rusya’nın “yeni topraklarını” hala tanımadığını ve bunun karşılıklı tartışma tabanı bulmayı zorlaştırdığını kaydeden Peskov, Putin’in ülkesinin çıkarları için her vakit müzakerelere açık olduğunu vurguladı. Peskov, Putin’in Ukrayna’daki “özel askeri operasyon” öncesinde bile ABD, NATO ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ile hazırlanan taslak metinler temelinde müzakereleri başlatmaya çalıştığını söyleyerek bu teşebbüsün karşılıksız kaldığını söylemiş oldu.