Hlučín Müzesi bir dil dersi hazırladı.

bencede

New member
Kurs içerik oluşturucularının başvuruları Haziran ayında almaya başladı. Ve onlar dolu. Hlučín Methodius Chrástecký müdürü, “Yaş boyunca kaydolan insanlar, yaşlı ve genç ve genç Prajzni'yi öğrenmek istiyorlar ve motifler farklı. Kurs çok hızlı bir şekilde yerine getirildi. Diğer adaylar bir sonraki döngüde fırsata sahip olacaklar, yeni yıldan sonra tahmin ediyorum.”

Bir bellek kurumu olarak müze, hlučín bölgesinin sakinlerinin eşsiz kimliğinin korunmasını desteklemek için kurs alanı verdi. Chrástecký, “Bu kolektif belleği, köklerimizi ve geleneklerimizi korumanın bir yolu. Prajzský büyük bir kültürel değer taşıyor.”

Kursun yazarı ve öğretim üyesi Erik Gliwitzky'dir. Hlučín'den, özellikle Darkovičky'den geliyor, bu yüzden her zaman Prajzzni ile tanıştı.

“Hala eski nesil arasında konuşuluyor, genç nesiller artık lehçeleri kullanamazlar.

Prajzni için tüm yazımını icat etti. Öğretim çalışma sayfalarını birleştirir ve Ponasemu.cz web sitesinde aynı zamanda her adayın Prajz'dan bildiği ifadelere katkıda bulunabileceği çevrimiçi bir kelime bilgisidir. Podcast'in Vrana Vruna Gavrun adlı ilk bölümleri de var.

Adı, Darkovičky'nin Vrana, Darkovice Vruno tarafından uçtuğunu ve Hati'nin Prajza lehçesinin birçok yerel farklılığına işaret eden bir gavrun olduğunu söylüyor.

Küçük Bir Sözlük

BM – O
çarpmak – Küçük bir şey, detay
Shidlava – aldatıcı
dźepr – sadece
Bunkkać
– Gezmek için Gezinme
püstek
toplamak
Kendini Gör
– şafak
yengeç
– buruşuk

Bu, Hlučín bölgesinde kullanılan bir dizi Lašské lehçesidir. Öğretim görevlisi, “Eski Çek Vakfı'ndan gelişti ve orada Alman, Polonya ve Moravian etkilerini ve bu bölgeye özgü kendi gelişimsel yeniliklerimizi görüyoruz.”

Derleme yazdığı yazımda, tüm yerel formları dikkate almaya çalışır. “Praští ve Hlučín veya Hatí ve inekler arasında oldukça büyük farklılıklar var.

Beş sonbahar toplantısında, kurslar çok konuşmayı öğrenebilir, ancak kelime bilgisi büyük ölçüde kendileri tarafından desteklenmelidir.

“Bazı temel dilbilgisel fenomenlerden ve bir cümlenin sözdizimsel olması için nasıl inşa edileceğinden geçmeliyiz. Yerel literatürde, büyük bir şekilde yazılmış olsa da, sözdizimsel olarak uymuyor.

Yıldız Savaşları Yoda Gibi Prajzáci

Fark sadece kelimelerin kendisinde değil, aynı zamanda sırayla aynı zamandadır. Öğretim Görevlisi, “Abartıyla Sık sık Yıldız Savaşları Yoda olarak konuştuğumuzu söyleyebiliriz. Fiil, cümlenin sonunda kendisini bulur. Bu yüzden Słoveso'nun genellikle oktik cümlenin sonunda olduğunu söyleyebiliriz.”

Proje diğer faaliyetlerle devam edecek. Erik Gliwitzky, projenin daha fazla geliştirilmesini söyledi, “Ayrıca bir video kursu hazırlayacağız ve tüm konuları bir video mağazasında ileteceğiz. Ama bu yıl yapıp yapamayacağımızdan emin değilim – uzun bir koşu.”

Hlučínsko belirli bir bölgedir. Her ne kadar nesiller insanlarda yaşıyor olsa da, bölge kimlik ve geleneklerinin oluşumuna yansıyan milliyeti tekrar tekrar değiştirdi. Bölgeye ait olan uyum ve vatanseverliğin etkisi hala büyük bir rol oynamaktadır. Yerel halkın orijinal dili, sondan bir önceki hecede kısa telaffuz veya aksan tipiktir.