Haiti’de silahlı atak: 12 meyyit

bencede

New member
Karayip ülkesi Haiti’nin başşehri Port-au-Prince’in Source Matelas kasabasında silahlı atak düzenlendi. Yetkililer, “Village de Dieu” isimli silahlı kümenin kasabaya saldırdığını, 12 kişinin öldürüldüğünü ve biroldukca konutun ateşe verildiğini bildirdi. Görgü şahitlerine göre biri bayan 12 kişi yakılarak öldürüldü.

Anadolu Ajansı’nın aktardıklarına bakılırsa Source Matelas Belediye Lideri Jeanson Guillaume, basına yaptığı açıklamada, halkın büyük kaygı ortasında olduğunu belirterek “Eşkıyalar, birkaç gün evvel polis ve etraftakiler tarafınca kovalandıktan daha sonra bölgeye döndü. Bu sabah hayli sayıda yanmış ceset bulduk” tabirini kullandı.

NİSANDAN BERİ 500’Den çok ÖLÜ



Ülkede silahlı kümelerin çatışması niçiniyle nisandan bu yana 500’den çok kişi hayatını yitirirken 3 bini aşkın kişi konutlarını terk etmek zorunda kaldı.

Haiti’deki toplumsal huzursuzluk; Temmuz 2021’deki Devlet Lideri Jovenel Moise suikastı, bir daha birebir yıl ağustosta meydana gelen ve 2 bin 200’den çok kişinin vefatına ve on binlerce meskenin yıkılmasına yol açan 7,2 büyüklüğündeki sarsıntı, enflasyon, kolera hadiseleri, adam kaçırma ve şiddetin artmasıyla son bir yılda değerli ölçüde derinleşti.

Enflasyonun son yılların en yüksek düzeyine ulaştığı ülkede, nüfusun yüzde 40’ı besin yardımlarına bağımlıyken kronik hale gelen çatışmalar da yüzlerce kişinin vefatına ve yerinden edilmesine yol açmıştı.