Forum İstanbul, ‘2023’e Hakikat, 2050 Ufku’ için buluşuyor

Beykozlu

New member
İklim krizi ile karşı karşıya kalan dünyanın 2050 Karbon Nötr amacını de işaret eden “2023’e Gerçek, 2050 Ufku” ana temasıyla 01-03 Haziran tarihlerinde çevrimiçi olarak dinleyicileriyle buluşacak olan tepede, bölümünün önder kurumlarının üst seviye yöneticileri konuşmacı olarak yer alacak. Bu yıl Türk kahvesi eşliğinde, birinci kere düzenlenecek “Türk Kahvesi Sohbetleri”nde, bir daha, bölümün öncü firmalarının ve kurumlarının yöneticileri, Türkiye’nin gelişim ve dünyanın kriz alanları hakkında yol gösterici perspektifler sunacak.

Dünya Gazetesi Canlı Yayın Sponsorluğu ile web sitesi, Twitter, Youtube, Facebook ve LinkedIn adreslerinden eş vakitli olarak canlı yayınlanacak olan “2023’e Yanlışsız, 2050 Ufku” başlıklı Forum İstanbul’un stratejik partnerliğini geçtiğimiz yıl olduğu üzere bu yıl da Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üstleniyor. Türk Telekom ise Oturum Sponsoru olarak Türkiye’nin vizyon tepesi Forum İstanbul’a takviye veriyor. Ana Sponsorlar kategorisinde ise APS Dokumacılık, Denizbank, Green For Growth Fund, Gülsan Holding, Türkiye İktisat Bankası (TEB, Türkiye İş Bankası, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), bu yıl Forum İstanbul’a katkılarını sunuyor.

Cinsiyet Eşitliğine sahip çıkıyor

Ödül merasimi ve Forum İstanbul’un bu yılki programının bilgilerinın paylaşılmasından evvel kelam alan Forum İstanbul İdare Konseyi Lideri (YKB) Aclan Acar açılış konuşmasını yaptı.

Sözlerine pandemi niçiniyle son iki yıldır vakitsiz ve yersiz hayata uydurduklarını, iki yıl çevrimiçi düzenledikleri Forum İstanbul’un bu yıl da çevrimiçi olarak gerçekleştirileceğini belirterek başlayan Acar, “Forum İstanbul Enstitüsü olarak; ferdi ve kurumsal teşebbüslerin global seviyede rekabet edebildiği ve sürdürülebilir bir başarıyı sağladığı, sürdürülebilir kalkınmayı gerçekleştirmiş kuvvetli bir Türkiye için bir yol haritası oluşturmak emeliyle bu yıl ‘Ufukta neler var?’ sorusundan hareket ettik. Bu yıl 01-03 Haziran tarihlerinde bir daha çevrimiçi olacak ‘2023’e Yanlışsız, 2050 Ufku’ başlıklı tepemizde sıfır karbon dünya maksadıyla, iklim, pak güç, yeşil üretim, tarım 5.0: tarım ve besin teknolojilerinin geleceği üzere hususları masaya yatırarak tohumlar ekmenin yanı sıra Türkiye’nin dijital ihtilalini, iktisatta banka ve fintech’lerin yeni stratejileri üzerine yapılacak konuşmaların çıktıları ile yeni vizyonlar oluşturulması bekleniyor.” dedi.

Cinsiyet eşitliğine pek değer vererek İdare Kurulu’nun yüzde 50’si bayan olan üyelerden oluştuğuna da değinen Acar, Forum’un geçmişine yakışan ve Forum’u geleceğe taşıyacak tepeleri Türkiye’nin geleceği için düzenlemeye devam edeceklerini söylemiş oldu.

Konuşmanın akabinde, Türkiye’nin toplumsal gelişmenine ve milletlerarası prestijine katkı sunan, Türkiye’nin gelişimi için epey değerli adımlar atan ve katkılar sunan vatandaş, bilim insanı ve düşünürler, her yıl olduğu üzere bu yıl da Forum İstanbul tarafınca onurlandırıldı.

2022 mükafatları sahiplerini buldu

Geçtiğimiz yıl ömrünü kaybeden Türk Mimar ve Akademisyen Doğan Kuban ile Prof. Dr. Nermin Abadan Unat bu yıl için ‘Cumhuriyetin Çınarları’ Mükafatları ile onurlandırıldı. Merhum Kuban anısına mükafatı İTÜ Mimarlık Fakültesi Onarım Programını temsilen Dr. Yıldız Salman Forum İstanbul YK Lider Yardımcısı ve Bosphorus Enstitüsü Lideri Bahadır Kaleağası’nın elinden alırken, 101 yaşındaki Unat’a mükafatını Forum İstanbul Enstitüsü Onursal Lideri Yavuz Canevi takdim etti.

Ödülün akabinde konuşan Unat, “Gerçekten çok kuvvetli bir hisle kabul ediyorum bu mükafatı iş dünyasından gelmesi niçiniyle. Şimdiye kadar akademiden bir fazlaca ödül aldım. Lakin iş dünyasından hassas ve Türkiye’yi sevenlerin, Türkiye’den ayrılmak istemeyenlerin bireylerin olduğu bir akşamda bulunmaktan pek mutluyum.” dedi.

Gecenin bir başka mükafatı olan ‘Forum İstanbul’ Özel Ödülü’nün bu yılki sahibi ise Silikon Vadisi’nde 7 milyar dolar bedele ulaşan Scale AI isimli şirketin Genel Müdürü Melisa Tokmak oldu. Forum İstanbul İdare Konseyi Üyesi ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hasret Cinemre’nin takdim ettiği mükafatın akabinde Tokmak, çevrimiçi olarak katıldığı merasimde, “Forum İstanbul üzere bir iş tertibin sizler üzere iş alanında başarılı olan isimlerin yanı sıra benim üzere gençleri de iş dünyasına katması ilham verici. Umarım Türkiye de gençleri ile değerli bir yol kat edecek. Umarım gençlerin kurduğu şirketleri Türkiye’de daha epey goreceğiz.” dedi.

COVID-19 sırasında Türkiye’de görülen birinci hadiselere bakan, bu muayeneler sırasında kaptığı koronavirüs niçiniyle ömrünü kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu ise ‘Yaşam Uzunluğu Başarı’ Mükafatı aldı. Mükafatı merhum Taşçıoğlu’nun eşi Dr. Didem Taşçıoğlu ile İstanbul Üniversitesi İç Hastalıkları Ana Bilim Kısmı Genel Dahiliye kısmında vazifeli Prof. Dr. Timur Selçuk Akpınar ve Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Altınkaynak’a takdim edildi.

Ödülün akabinde kelam alan Taşçıoğlu, “İçim yanarken burada bir şeyler söylemek epey güç. Çok özel bir beşerden bahsediyoruz. Mesleğinde, insani yanıyla, hiç bir biçimde kendini ön planda tutmayan, hastalarına öncelik veren bir beşerden, hocadan bahsediyoruz. Bende onun öğrencisiyim. Çok özel bir insandır. Bilinmeyene ulaşabilme yeteneği olan tüm bunları sevgiyle yapan birinden bahsediyoruz. Bize bilgi ve hekimliği dair bir epeyce şeyi, en kıymetlisi sevgiyle öğretti.” dedi.

2004 yılından beri verilen ‘Eğitime hayatını Adayanlar’ Mükafatları Muş’un Varto ilçesinde öğretmen olarak bakılırsav alan Hazal Ateş Özden ve Koruncuk Vakfı’na layık görüldü.

Hazal Ateş Özden’e mükafatı Forum İstanbul İdare Şurası Üyesi ve Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru, Koruncuk Vakfı ismine vakfın İdare Şurası Lideri Figen Samuray’a mükafatı ise Forum İstanbul YK Lider Yardımcısı ve Özgencil Küme Genel Müdürü Hasret Özgencil takdim etti. Mükafatın takdiminin akabinde kelam alan Samuray, “Ödül verilen isimlerin içinde Vakfımızın da yer alması bana hayli gurur verdi. Mükafatların ne kadar ihtimamla seçildiğini gorebiliyoruz. Ödül hayli manalı bir vakitte geldi. Zira bu çarşamba günü yeni 100 çocuğun her türlü gereksinimi için tasarlanmış yurdumuzu açıyoruz. Bizi bu mükafata layık nazarann herkese yinedan Koruncuk Vakfı İdare Heyeti Üyeleri ismine teşekkürlerime sunuyorum.” dedi.

Bulunduğu köyde 3 yıldır çalışan, hizmet verdiği köyde bayanlara da okuma ve yazma öğreten Hazal Ateş Özden, çevrimiçi olarak katıldığı ödül merasiminde, “Fiziken yanınızda olamasam da heyecanınızı paylaşmak epey değerli. Beni bu mükafatı layık nazarann Forum İstanbul’a teşekkür ediyorum. Sizleri 1300 km uzaktan selamlıyorum, sevgilerimi gönderiyorum.” dedi.

‘Ulusal Onurumuzu Memleketler arası Boyuta Taşıma Başarısı Gösterenler’ mükafatına 2022 yılında NASA’nın erken hayatı anlamak için oluşturduğu memleketler arası araştırmacılar network ünitesinin başına getirilen Doç. Dr. Betül Kaçar layık görüldü.

Programın birinci gün bilgileri

Bu yıl hibrit yaklaşımlarla gerçekleştirilecek 21. Forum İstanbul Zirvesi’nde 1 Haziran Çarşamba günü saat 10:00-10:30 aralığında açılış konuşmalarını sırası ile Forum İstanbul YKB Aclan Acar, TİM Lideri İsmail Gülle ve T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Dr. Nureddin Nebati gerçekleştirecek.

Bu yıl tepenin yeni konsepti olan Türk Kahvesi Sohbetleri’nin birincisi ise, açılış konuşmalarının akabinde dinleyicilerle buluşacak. TEMA Vakfı Lideri Deniz Ataç’ın sunumunda UNSDSN Türkiye Koordinatörü Bahar Özay “İklim: Uygarlığını Büyük Sınavı” başlığında, sonuçlarının artık neredeyse her gün hissettiğimiz iklim değişikliğini konuşacaklar.

Global Bakış: Dünya ve Türkiye” başlıklı, 10:45-12:00 saatleri içindeki günün birinci oturumunda evvela konuk konuşmacı olarak Milletlerarası Finans Enstitüsü Lideri (IIF) olarak Timothy Adams birinci vakit içinderda kelam alacak.

Adams’ın akabinde Forum İstanbul Enstitüsü Onursal Lideri Yavuz Canevi’nin idaresinde düzenlenecek oturumda TÜSİAD YK Üyesi Perihan İnci, Bosphorus Enstitüsü̈ Başkanı Dr. Bahadır Kaleağası, Dünya Bankası Baş Ekonomist ve Beklentiler Kümesi Yöneticisi M. Ayhan Köse, Milletlerarası Siyasi Bilimler Derneği eski Lideri ve Forum İstanbul Onursal Lider Yardımcısı Emeritus Prof. Dr. İlter Turan, “Global Bakış: Dünya ve Türkiye” başlığı çerçevesinde aşağıdaki sorulara cevap arayacaklar:

  • Değişen yeni istikrarlar ile globalleşme eğilimi nasıl bir yol izleyecek?
  • Küresel finans dalı enflasyon, faiz oranları, likidite ve riskler açısından nereye gidiyor? Ukrayna-Rusya savaşı bu gelişmelerin gidişatını önemli biçimde değiştirdi mi?
  • “IMF ve Dünya Bankası üzere Bretton Woods kurumlarının bir daha yapılandırılmasına” muhtaçlık var mı?
  • AB-Türkiye bağlantılarında neredeyiz? Ukrayna-Rusya savaşı bu bağlarda “yeni bir devrin başlangıcı” olabilir mi?
  • Savunma, güç, üretim zinciri ve yeşil iktisat alanları ön plana çıkar mı?
  • Türk iş dünyası dünyadaki gelişmelere nasıl bakıyor?
Günü ikinci oturumu öncesinde ise “Önümüzdeki 20 Yılda Güç, Yatırım ve Jeopolitik Alanda Dünyayı Neler Bekliyor: Türkiye’ye Tesirleri Neler Olacak?” sorusunun karşılığı, Küresel Resources Partnership YKB Mehmet Öğütçü tarafınca yanıtlanacak.

İkinci Oturum öncesinde günün ikinci Türk Kahvesi Sohbetleri’nde, Dünya Gazetesi Yöneticisi ve gazeteci Hakan Güldağ idaresinde, “Mobilite Ekosistemi Otomotiv Dalında Neleri Değiştirecek?” başlığında Togg CEO’su Gürcan Karakaş’ı ağırlayacak.

15:30’da başlayacak günün ikinci oturumunda ise “Yeşil Finansman ile Pak Enerji” başlığı uzmanları tarafınca ayrıntılıca konuşulacak.

Konuk konuşmacı Memleketler arası Yenilenebilir Güç Ajansı Lider Yardımcısı Gauri Singh’in akabinde Küresel Compact YK Üyesi Servet Yıldırım idaresinde; TİM Lider Vekili Başaran Bayrak, TEB Genel Müdür Yardımcısı Aşkın Dolaştır, GarantiBBVA Genel Müdür Yardımcısı (GMY) ve SKD Türkiye YKB Ebru Dildar Edin, TSKB GMY Hasan Hepkaya, EBRD Türkiye Lider Vekili Şule Kılıç, Dünya Bankası Türkiye Ülke Yöneticisi Auguste T. Kouame aşağıdaki karşılıklarını arayacaklar:

  • Türkiye’nin, Paris İklim Muahedesi’nin onaylanması ile bir arada, özel bir finansman altyapısı ve kaynak transfer stratejisi nasıl olmalıdır?
  • Küresel ısınma ile artan etraf felaketlerini önlemek, karbon salınımını düşürmek için güç üretiminde yenilenebilir kaynaklara yönelmenin maliyeti nasıl karşılanacak?
  • Karbondan arındırılmış bir geleceğe hazırlanırken, 2 trilyon dolarlık bir yatırım potansiyeli Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını nasıl hızlandırıyor?
  • Yıllık 4 milyar dolara yakın vergi yükü getirecek Avrupa Yeşil Mutabakat için yapılacak olan yeşil dönüşüm yatırımlarının teşvik siyasetleri neler olmalıdır?
İkinci gün bilgileri

Zirvenin ikinci günü, 2 Haziran’da Forum İstanbul saat 10:00-10:15 içinde gerçekleştirilecek Türk Kahvesi Sohbetleri ile başlayacak.

Forum İstanbul YK Üyesi Selen Okay-Akçalı idaresinde Akkök Holding İcra Şurası Lideri Ahmet Cemal Dördüncü, “hanımın Yarattığı Farklar” başlığı altında, bayanların iş dünyasında sağladığı katma pahalar konuşulacak.

Öncesinde konuk konuşmacı olması beklenen T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Murat Zaman’ın, akabinde Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası GMY Hasret Cinemre idaresinde; AKBAR ISDB Küme Bölge Merkezi Türkiye Ülke Operasyonları Müdürü Dr. Mohamed Ishthiaq, Finance in Motion (GGF Danışmanı) Yatırım Uzmanı Dilara Alp, Fiba Kümesi İdare Şurası ve İcra Şurası Üyesi Mehmet Güleşci ve TİM Lider Vekili Mustafa Gültepe, “Türkiye: Yeşil Üretim Üssü” başlıklı oturumda aşağıdaki soruların karşılıklarını arayacaklar:

  • Artan güç meblağları, tedarik zinciri aksaklıkları, artan navlun fiyatları ve konteyner kıtlığı global ekonomiyi nasıl etkiliyor?
  • bir daha şekillenen global tedarik zincirinde Türkiye, jeopolitik pozisyonu ve sunduğu maliyet avantajı yardımıyla stratejik üs haline nasıl gelebilir?
  • Türkiye’nin yabancı yatırımcıları sunduğu avantajlar sebebiyle Avrupa ile Asya içindeki elverişli ve stratejik coğrafik pozisyonu yardımıyla üçüncü ülkelere ihracat için bir merkez olma potansiyelini artırarak nasıl sürdürülebilir?
  • Sınırda Karbon Düzenleme Düzeneğinin güç ağır ve kaynak ağır dallara göre tesirlerine karşı hareket planı ne olmalıdır? Bölümler üzerinde oluşacak artan maliyetlere ve ekonomik tesirlerine yönelik hangi çalışmalar yapılmalıdır?
  • AB tarafınca belirlenecek metodoloji/standartlar çerçevesinde belgelendirme faaliyeti nasıl yürütülmelidir?
  • Uluslararası ticaretin kurallarının karbon emisyonları üzerinden şekilleneceği önümüzdeki 10 yılda, Türkiye düşük karbonlu bir ekonomik modeli hayata geçirerek, ticari rekabet gücünü nasıl artırabilir ve dönüşümü nasıl bir fırsata çevirebilir?
  • AB başta olmak üzere, üçüncü ülkelere ihracatta rekabet bahtının korunması ve güçlendirilmesi için atılacak adımlar yardımıyla ülkemizin ‘’küresel bedel zincirlerine’’ entegrasyonunun geliştirilmesi ve memleketler arası yatırımlardan alacağı hissenin artırılması nasıl sağlanabilinir?
  • 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olan AB Sürdürülebilirlik Taksonomisi (EU Taxonomy) kurallarına ahenk için izlenecek yol haritası nedir?
Günün ikinci oturumu öncesinde Türk Kahvesi Sohbetleri programı kapsamında saat 15:00-15:15 aralığında Dorman Capital Kurucusu ve Lideri Ebru Dorman’ın idaresinde Insider Pazarlamadan sorumlu GMY Merve Nazlıoğlu, “Küresel Girişimciliğin Yol Haritası” başlığını girişimcilik ekosistemini global bir bakış açısı ile değerlendirecekler.

Saat 15:15-16:30 tarihleri içinde gerçekleştirilecek günün ikinci oturumunda “Tarım 5.0: Tarım ve Besin Teknolojilerinin Geleceği” başlığında aşağıdaki sorulara karşılık aranacak:

  • Tarım Teknolojisi ve Besin Teknolojileri ile nasıl bir değişim sürecinin ortasındayız?
  • Tarım 5.0 ile maliyetlerin düşürülmesi ve verimliliğin artırılması nasıl sağlanabilir?
  • 2050 yılında 10 milyara ulaşacak olan dünya nüfusunu beslemek için gereken rekor seviyedeki besin muhtaçlığı hangi yeni teknolojiler ile karşılanacak?
  • Tarım tedarik zincirinde, büyük data ve blockchain teknolojileri nasıl bir dönüşüm sağlayacak?
  • Yeryüzündeki toplam tatlı su kaynaklarının yüzde 70’i tarımda kullanılıyor iken geliştirilmesi gereken akıllı su kullanması siyasetleri neler olmalıdır?
  • Çiftçilerimize teknik altyapı ve eğitimin sağlanması, e-tarım uygulamalarında standart belirleyici mevzuatların belirlenmesi, alt yapı yatırımlarının taşınabilir operatörler ile yaygınlaştırılması, akıllı tarımın devlet siyaseti olarak uygulama ve sistemlerin yaygınlaştırılması, 5G kullanmasına yönelik üretilecek ziraî alet, ekipman ve yerli yazılımların teşviklerle desteklenmesi için, kamu-özel bölüm eşgüdüm ve iş birliği ile nasıl bir yol haritası izlenmelidir?
  • Alternatif protein kaynakları için geliştirilen teknikler nelerdir?
Konuk konuşmacı Gelecek Dizayncısı ve Tarım Odaklı Yatırımcı Stuart Oda’nın görüşleri akabinde Dünya Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar idaresinde, Tabit Kurucu Ortak Tülin Akın, TAGEM Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, WWF Türkiye YKB Nafiz Karadere, Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç üstteki sorular ışığında tarım ve besin teknolojilerinin geleceğini konuşacak.

Üçüncü gün bilgileri

3 Haziran tarihinde düzenlenecek tepenin son günü, “Dijitalleşme ömrümüzün Merkezinde” başlıklı Türk Kahvesi Sohbetleri’nde Cisco Türkiye CEO’su Didem Duru, Türkiye İş Bankası İdare Şurası Üyesi ve Genel Müdürü Hakan Aran’ı ağırlayacak.

Ardından saat 10:15-11:45 Dünya Gazetesi Yayın Konseyi Lideri Gurur Oğuz’un idaresinde, Yatırımcı ve 2021 Avrupa Binance Influencer Ödül Sahibi Efe Bulduk, TİM Marka Kurulu Lider Yardımcısı Süleyman Orakçıoğlu, WTECH Kurucu YKB Zehra Öney, Kiğılı YKB Yardımcısı Hilal Suerdem ve Orderinbox CEO’su Doğu Taşkıran “Yeni Çağın Dinamiği: Dijital İhtilal & Metaverse” başlıklı oturumda aşağıdaki sorulara cevap vermeye çalışacak:

  • Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafınca hazırlanan, Türkiye’yi memleketler arası yapay zeka endekslerindeki sıralamalarda üst sıralara taşımayı hedefleyen Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi (2021-2025) ekosistemde neleri değiştirecek? Önümüzdeki on yılda stratejik evvelar neler olmalıdır?
  • Dijital dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılmasının, global yatırım rekabetçiliğinde oynadığı tetikleyici rol nedir?
  • Veriye dayalı yapay zeka, işletmelerin çalışma, dünyayla etkileşim kurma ve paha sunma halini nasıl bir daha şekillendirecek?
  • Altyapı ve kaynakları epey sayıda müşteri içinde paylaştırılan epeyce kiracılı (multi-tenant) ortamlar olan Bulut Platformları’nın saklılık ve bilgi güvenliği nasıl sağlanmalıdır? Oluşturulan, görüntülenen ve paylaşılan içerik kelam konusu olduğunda çevrimiçi güvenliği artırmak için hangi siyasetlere, uygulamalara ve iştiraklere gereksinim vardır?
  • 5G, fabrika, endüstriyel tesisler, tarım, sürdürülebilirlik, yapay zeka (AI), sıhhat, akıllı kentler, genişletilmiş gerçeklik (XR)de nasıl bir değişim sağlayacak? Sorun çözmede ve yaşama halimizi, çalışma biçimimizi değiştirmede nasıl bir fark yaratacak?
  • Sanal Gerçeklik (Virtual Reality), Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality), Genişletilmiş Gerçeklik (Extended Reality), Karma Gerçeklik (Mixed Reality) üzere teknolojiler Metaverse cihanını nasıl yaratacak?
  • Metaverse, taşınabilir interneti nasıl dönüştürecek? Artık internete bakmayıp, onun ortasında vücut bulup yaşayacak mıyız?
  • Dünyayı bekleyen değişim ve fırsatlar nelerdir?
Zirvenin günün son oturumu öncesinde ise “Yeni Jenerasyon Yatırım Araçları”, Forum İstanbul YK Üyesi Selçuk Ergin idaresinde gerçekleştirilecek Türk Kahvesi Sohbetleri’nin sonuncusunda, BtcTurk İdare Konseyi Üyesi ve CEO Özgür Güneri tarafınca ayrıntılandırılacak.

Ardından, “Reka-Birlik: Banka ve Fintech’lerin Yeni Stratejisi” başlıklı günün son oturumunda, Milliyet gazetesi İktisat Müdürü Şükrü Andaç idaresinde, konuşmacılar NeoHub Genel Müdürü Gürhan Çam, İstanbul Blockchain Women Derneği Kurucusu ve İdare Konseyi Üyesi Dr. Çağla Gül-Şenkardeş, Contextual Solutions Kurucu Şebnem Elif Kocaoğlu-Ulbrich ve Mox Bank CEO’su Barbaros Uygun aşağıdaki sorulara karşılık arayacak:

  • Dünyada süratle yayılan yeni kuşak bankacılık ya da Dijital (Şubesiz) Bankacılık için BDDK’nın 1 Ocak 2022’den itibaren vermeye başladığı ‘Dijital Banka Lisansı’nı almak isteyecek olan, Fintech Teşebbüsleri, Telekom Operatörleri, Büyük Perakende Zincirleri ile daldaki değişiklikler nasıl bir ivme kazanacak?
  • Dijital bankaların kredi müşterilerinin, sırf finansal tüketicilerden ve KOBİ’lerden oluşmasının kesim açısından sonuçları nelerdir?
  • Yürürlüğe giren “Ödeme ve E-Para Yönetmeliği ve Bilgi Sistemleri Tebliği” ile pazarın adil rekabet şartlarına kavuşabilmesi ekosistemi nasıl dönüştürecek?
  • Fintech, yükselen piyasalardaki ekonomileri ve toplumları nasıl dönüştürüyor?
  • Blockchain Endüstrisi’nin 2027’ye kadar 67 milyar doları aşacak olması, Fintech ekosistemini nasıl değiştirecek?
  • Merkeziyetsizleştirilmiş Finans (DeFi) ve dijital bankalar yükselirken klâsik finans kurumlarının geleceğe hazırlanması ve yeniliklere adapte olması için izlenmesi gereken stratejiler nelerdir? Merkezi olmayan finans, bilhassa KOBİ’ler için ticari finansal hizmetleri nasıl dönüştürecek?
  • DAO’lar (Merkeziyetsiz Otonom Tertibin – Decentralized Autonomous Organization) nedir, nasıl çalışırlar ve finansal hizmetler dünyasını nasıl değiştirecekler?
  • Blokzinciri, Hudut Ötesi Ödemeleri nasıl dönüştürecek ve akıllı mukaveleleri nasıl çözümleyecek?
  • Gömülü Bankacılık ve fintech tahlilleri nelerdir? Gömülü finans trendine yapılan yatırımlar nelerdir? Google Bank, Amazon Hisse üzere örnekler teknoloji ve finans ekosisteminde nasıl ve niye ortaya çıkıyor?
  • Açık Bankacılık alanında, inovasyon ve iş birliği yardımıyla bankaların süreç suratını ve hareket kabiliyetini artırmak nasıl mümkün olabilir?