BOSİAD’dan meslek liseliye ‘logolu’ davet

Beykozlu

New member
BURSA (DÜNYA) – Rasim Çağan başkanlığındaki BOSİAD’ın yeni idare şurası, Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı ziyaret ederek yeni çalışma devri ve gündemdeki projelerini anlattı. Gençleri mesleksel eğitime özendirerek bu alanda farkındalık yaratmak emeliyle seslendirdikleri ve rol aldıkları rap klibi projesine değinen BOSİAD Lideri Rasim Çağan, “Şimdi bu farkındalığı bir adım daha öteye taşıyarak fabrikalarımızın kapısına ‘Bu fabrikada meslek lisesi önceliğimizdir’ sloganlı logolar asacağız. Bu projenin 2019’da daha fazla üstüne giderek çeşitli faaliyetler gerçekleştirmek istiyoruz. Tüm faaliyetlerimizi evvel bölge sanayicilerimizin, daha sonra da ülkemizin ekonomik ve toplumsal alandaki gelişimi üzerine kurguluyoruz. Bu alanda oluşturduğumuz şuur ne kadar yüksek olursa, yararını o kadar epey bakılırsaceğimize inanıyorum” dedi.

Çevre yarışı ödül merasimine davet

‘Çevreci üretim pak gelecek’ sloganıyla Bursa’ya örnek olmuş bir etraf müsabakası düzenlediklerini de anlatan ve bu yıl ki yarışın ödül merasimine Vali Canbolat’ı da davet eden Çağan, “Biz bu yola kirletmeden ve tüketmeden de üretimin mümkün olduğunu göstermek ve çocuklarımıza pak bir dünya bırakmak konusunda farkındalık yaratmak için çıktık. Geride kalan 3 yarış sonunda da başarılı olduğumuzu görmekten büyük memnunluk duyuyoruz. Burada en kıymetli husus ise yerinde kirliliği engellemek” diye konuştu.

Klibi hayli beğendim”

Klibi epey beğendiğini belirten Vali Canbolat da, “Sanayicimizin bu işe istekli olması bizi de keyifli etti. Geleceğimiz ve ülke ekonomimiz açısından fazlaca kıymetli bir proje bu ve sizleri kutluyorum. Bu projeyi desteklememiz lazım. Ama sanayicilerin okulu yalnızca desteklemesi değil, takip etmesi de gerekiyor. İş insanları ve endüstricilerden oluşan bir müracaat heyeti ilgili okulu, irtibatlı olduğu sanayi bölgesinin gereksinimlerine bakılırsa yönlendirebilir; gereksinimlerin belirlenmesinde, giderilmesinde ve hatta kısımların, derslerin seçilmesinde belirleyici olabilir. Yalnızca burs vermek, atölye yenilemekle zihniyet dönüşümünü sağlayamayız. Ve şu an Bakanlık da bu model üzerinde çalışıyor” dedi.

“Çevre kırmızı çizgimiz”

Çevre konusunda da “Çevre bizim kırmızı çizgimiz” diyen Vali Canbolat, şunları söylemiş oldu: “Bursa, endüstrisinin süratli büyümesinden dolayı etrafın süratli kirlenmesi ile karşı karşıya olduğu bir kent. Endüstrici bu hususta şuurlu, lakin kentin tesisleri kâfi gelmeyebiliyor. Bu atıkların bertaraf edilmesi, beraberinde dönüşümünün sağlanması epeyce değerli bir husus. Kentle sanayi iç içe olduğundan, birlikte yaşayacak koşulları oluşturmamız lazım. bu türlü çevresel kıymetlere farkındalık oluşturan projeleri de artırmamız gerekiyor.”

Heykel’deki tarihi Valilik Binası’ndaki ziyarete; BOSİAD Lideri Rasim Çağan ile idare konseyi üyeleri Mefküre Zümbülova, Meltem Turan, İhsan İpeker, Özgür Şahin ve Emre Yılmaz katıldı.