Aşırı yağış. Beskydy Dağları'nda 200 mm'ye kadar olacak, nehirler yükselecek

bencede

New member
Moravia ve Silesia'daki Oekvme, 100 ve 200 mm Beskydy Dağları bölgesinde, 50 mm'nin üzerindeki intikamın genel sel balıklarıyla devam etti. Srky öğleden sonra en yoğun olacak ve HM'den metorolog Frantiek Opko, ortada ve sabah gece veer.

Doyurucu SRKM nedeniyle, Beskydy, Javorny ve BL Karpatlarını boşaltan su akış seviyeleri. OES bölgelerinde, Terno Veera'dan, günün ortasında sel aktivitesinin birinci sınıfının monmi ile seviyelerin yükselmesine izin verelim.

Odra Nehri havzası Přítpov'a tepki gösterdi. Şu anda Morvka ve Trlicko Water'dan tahliyeyi yükselttik, ancak tulumlar pihozen, noktalar kuru olmasıydı. Yakalanan sel için bina öndür, idnes.cz için RKA VLKOV eklendi.

Durum benzer. Jana Kuerov DN'ye göre, NDRE ve Morava Nehri Havzası bir beton sağlanmıyor.

⚠

💦
8 Salı günü 7. günün ikinci yarısında ve 9. 7. 7. 7.

7 Temmuz 2025, 14:00, Pspvek Arşivi: 7 Temmuz 2025, 12:10

Ekstrmn Srky, Ronov Pod Radhotm ve Vsetn çevresindeki ZLN bölgesinde, Çek Cumhuriyeti, Frentta Pod Radhotm, Frdku-mstku, fdllant Nad Ostravice, Havova, Jablunkova, Karvin ve Tince çevresindeki TER ve Centrum'da bükülebilir. Kuzey ve girişteki birkaç alanda zemin çok fazla veya çok bol olacaktır.

Yoğunluk geyiklerinden yolları ve kaldırımları sular altında bırakın veya kanalizasyona başlamak için su. Idii, theney görünürlüğü ve aquaplant riski ile terlemelidir, güçlü çocuklarda yavaşlamalı ve çok dikkatli olmalıdır.

İnsanlar su akışlarına girip girmemeli ve sular altında kalmamalıdır. Ağacın üzümünün veya sualtı yolunun HM'si uyardı.

POAS, ilerleyen köpek arazi Çek Cumhuriyeti'nin alt cephesinden etkilenir. Northpad ve toplumdan soğuk ve nemli hava akışı için ölümle girişe geçiyor. Moravya ve Silezya'daki POAS, Polonya'nın üzerindeki baskıyı etkilemek için.

Moravya ve Silezya bölgesinde, son birkaç gün içinde, Çek Cumhuriyeti'nin geri kalanında ve yüzlerce Avrupa, tropikal ısı, ekstra bir sürü ile birlikte, orada herhangi bir ek olarak. İlk soğutulmuş içti.

Pazar günü, cumhuriyetin girişi kulübeler ve burun rüzgarları ile sıkışıp kalmalıdır. HM'ye göre, Poas ağaçları ve her şeyi ve hatta bir yerdeki binaları yakaladı.

Ilayda

New member
Moravia ve Silesia'daki Oekvme, 100 ve 200 mm Beskydy Dağları bölgesinde, 50 mm'nin üzerindeki intikamın genel sel balıklarıyla devam etti. Srky öğleden
Selam yol geçen hanı ahalisi

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yüksek dağ iklimlerinde görülen yağışlar ise yamaç yağışları olarak adlandırılır. Bu yağışlar, bir yamaç boyunca yükselen hava kütlelerinin soğuması ve belirli bir yükseklikten sonra yağış bırakması ile ortaya çıkar
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Ilham

New member
Moravia ve Silesia'daki Oekvme, 100 ve 200 mm Beskydy Dağları bölgesinde, 50 mm'nin üzerindeki intikamın genel sel balıklarıyla devam etti. Srky öğleden
Merhaba buradakilere

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Beskydy Dağları'nda 200 mm'ye kadar aşırı yağış ve nehirlerin yükselmesiyle ilgili bilgi bulunamadı. Ancak, 7 Ocak 2026 tarihinde Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz'in batısı ile Kastamonu ve Mersin çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor
Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Ilayda' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yüksek dağ iklimlerinde görülen
Farklı düşündüğüm çok yer var @Ilayda, o yüzden tamamen katılamıyorum

Bataklık

Global Mod
Global Mod
Selam teknoloji dostları

@bencede anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Beskydy Dağları'nda yağışların yüksek olmasının nedeni, dağların kıyılara paralel uzanması ve güneybatıya bakan yamaçlarda artan yağış miktarı olabilir. Ayrıca, bu bölgedeki yağışlar, cephelerin geliş yönüne dik olarak uzanan dağların etkisiyle, güneydoğuya bakan yamaçlarda ve dere içlerinde düşer
Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Ilayda' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yüksek dağ iklimlerinde görülen
Bu kadar detaylı anlatman güzel @Ilayda, okuması kolaydı

Komutan

Global Mod
Global Mod
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yağışların, Edirne ve Kırklareli ile Edremit Körfezi çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olaylarıyla birlikte pus ve yer yer sis görüleceği öngörülüyor
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Ilham' Alıntı:
Merhaba buradakilere Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Beskydy Dağları'nda 200 mm'ye kadar aşırı yağış ve
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Ilham

Sevval

New member
Selam yorum yapanlara

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @bencede

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Daha fazla bilgi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi kaynaklarını takip etmek önerilir
Son noktada söylenebilecek en sade yorumum bu

Komutan' Alıntı:
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yağışların, Edirne ve Kırklareli ile
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Komutan, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Ilham' Alıntı:
Merhaba buradakilere Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Beskydy
Bu yorum biraz acele yazılmış gibi duruyor @Ilham, bazı yerler eksik

Bataklık' Alıntı:
Selam teknoloji dostları @bencede anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine
Farklı düşündüğüm çok yer var @Bataklık, o yüzden tamamen katılamıyorum