ABD’nin ‘First Lady’si Ukrayna’da: Zelenskiy’in eşiyle görüştü

bencede

New member
ABD Lideri Joe Biden’ın eşi “First Lady” Jill Biden dört günlük Doğu Avrupa ziyareti kapsamında bugün Slovakya ve Ukrayna’ya gitti.

Slovakya’nın bir hudut köyünde göçmenleri ziyaret ettikten daha sonra Ukrayna’nın hududa yakın Ujgorod kentine giden Biden, Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelenskiy’in eşi Olena Zelenska’yla Ukraynalı göçmenlerin kaldığı bir okul binasında görüştü. Güvenlik niçiniyle nerede yaşadığı bilinmeyen Zelenska da uzun mühlet daha sonra birinci defa kameralara imaj verdi.


ABD merkezli Associated Press’in (AP) haberine nazaran, Jill Biden ve Olena Zelenska basına kapalı yaptığı görüşmenin akabinde açıklamalarda bulundu. Biden, Ukrayna halkına Anneler Günü’nde ABD’nin takviyesini göstermek gayesiyle ziyarette bulunduğunu belirtirken Zelenska ise Biden’a “cesur davranışı” için teşekkür etti.

ABD’nin Ukrayna’ya “First Lady” ziyareti, Temsilciler Meclisi Lideri Nancy Pelosi, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Kiev ziyaretlerinin akabinde geldi. Biden, Ukrayna’ya gitmedilk evvel bugün Slovakya’nın hudut köyü Vysne Nemecke’de Ukraynalı göçmenlerle bir ortaya gelirken Doğu Avrupa ziyaretleri kapsamında Romanya’ya da gidecek (DIŞ HABERLER)