Ücretsiz okul yemekleri devam edebilir, valilik yılın ikinci yarısı için 20 milyon verecek

bencede

New member
Okul kantini (açıklayıcı fotoğraf)
| fotoğraf: CTK

“Bu okul yılı için ikinci mücadeleyi duyuruyoruz. Bu öğretim yılının ilk yarısına yönelik olan ilkinde 79 okula sübvansiyon verildi. Toplamda onlara yaklaşık 11 milyon kron tahsis edildi, bu da yaklaşık 2.700 çocuğun yemek ihtiyacını karşılayacak” dedi Vali Yardımcısı Šárka Šimoňáková.

İlk çağrıda 11 bölge okulu, 66 belediye okulu ve iki özel kilise okulu 11 milyon toplamı paylaştı. İkinci dönemin ikinci çağrısında, yemek masraflarını karşılayamayan ailelerin çocukları için okul öğle yemeği için 20 milyon kron hazırlandı.

Okullar 13-27 Kasım tarihleri arasında başvuruda bulunabilir. Geçim ödeneği veya barınma yardımı gibi maddi ihtiyaç yardımlarından yararlanan ailelerin çocukları, ücretsiz yemek alma hakkına sahiptir.

Moravya-Silezya bölgesi, sosyal açıdan zayıf ailelerin çocuklarını beslemek için Avrupa kaynaklarından 63 milyon kron aldı. Bütçesinde hazırlanmış yedi milyonu daha var. Bu toplam miktar bu ve gelecek öğretim yılı için tasarlanmıştır.

“Hazırladığımız mali kaynaklar yeterli. İhtiyaç sahibi çocukların yaşam koşullarını iyileştirmek, kaliteli gıdayla sağlıklarına katkıda bulunmak ve aynı zamanda bu çocukların sınıf arkadaşları arasında kendilerini rahat hissetmelerine yardımcı olmak istiyoruz” diye ekledi Šimonáková.

Bölgedeki yoksul ailelerin çocukları yedinci eğitim-öğretim yılında okul kantinlerinde ücretsiz yemek yiyor. Örneğin geçen yıl 126 okuldan 3.117 çocuk bu seçeneği kullandı. Projenin ilk yılında 2017/2018 yılında 77 katılımcı okuldan 2.126 çocuğa kantinlerde ücretsiz öğle yemeği verildi.