TASS: Medvedçuk’un eşi takas için Putin’den yardım istedi

bencede

New member
Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’e yakınlığıyla bilinen Ukraynalı muhalefet başkanı Viktor Medvedçuk’un gözaltına alınmasıyla ilgili gelişmeler sürüyor.

Rus haber ajansı TASS, Medvedçuk’un eşi Oksana Marçenko’nun Putin’den esir takası konusunda yardım istediğini aktardı. Habere nazaran, Marçenko dün yayınladığı görüntü bildiride eşinin Rusya’ya gönderilmeyi kabul ettiğini de tabir etti.

Haberde, Marçenko’nun Putin’e davetinin şöyle olduğu açıklandı. “Sevgili Vladimir Vladimiroviç (Putin) Kiev makamlarının siyasi niçinlerle yasadışı bir biçimde gözaltında tuttuğu eşimle ilgili takas konusunda size yardım davetinde bulunuyorum. Viktor Medvedçuk, Rusya ve Ukrayna tarafları içinde muahede sağlanması halinde Rusya’ya iade edilmeyi kabul etti.”

Marçenko’nun Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan yardım istemesi de gündem olmuştu.

MEDVEDÇUK KİMDİR VE niye DEĞERLİ?

Ukrayna’da Rusya yanlısı muhalefet ittifakı Hayat İçin Muhalefet Platformu partisinin önderi Viktor Medvedçuk, kızının vaftiz babasının Putin olması niçiniyle Kremlin’le yakın bağları bilinen bir isim. Ukrayna hükümetinin gayesindeki Medvedçuk siyasi münasebetlerle mesken mahpusunda tutulurken Rusya’nın Ukrayna’ya ataklarının başlamasından üç gün daha sonra konut hapsinden kaçmasıyla gündeme gelmişti. Ukrayna önderi Zelenskiy, 12 Nisan’da gözaltına alınan ülke vatandaşı Medvedçuk’un Putin’le ilgilerini münasebet göstererek esir takasında kullanılmasını istemişti. (DIŞ HABERLER)