Sürücü zaten bir ses çıkardı. Špotáková nasıl veda etti ve neredeyse Ogrodníková’yı aradı

bencede

New member
Geçen yıl Münih’te, 41 yaşında Avrupa bronz madalyasını kazanarak harika atletik yolculuğunun altını çizdi. Bir ay sonra kariyerine son verdi.

Ve şimdi elinde mızrakla yine buradaydı. Zlatá tretra’ya fırlattı. Ardından yarım saat seyircilere imza verdi.

Ostrava’ya gelme fikri geçen yıl Zürih’te bir toplantı sırasında doğdu. Ancak spor kıyafetiyle değil, onur konuğu olarak gelmeliydi.

“Ama sonra Prag’da 17 yaşlarında birkaç kişiye eğitim vermeye ve onlara neyin nasıl olduğunu göstermeye başladım. Hala kendim aktif olmaya çalışıyorum. Dağılmak istemiyorum” diye açıkladı.

Bu nedenle baharda toplantı yöneticisi Alfonzi Jucka’ya “Tretra’ya bile saldırabilirim, içimde hala bir şeyler var” dedi.

Grubunun eğitim seansları sırasında, kısa vadeden saldırılarına kadar girişimlerde bulundu. Ama uzun vadede bir cirit atmaya çalışmak? Tartan? “Bunu Tretra’dan önce sadece iki kez yaptım.”

Yine de 57.23’lük bir performansla 2016 Olimpiyat şampiyonu Koláková’yı bile yenerek ve Yunanistan Avrupa şampiyonu Tzengková ve Çek bir numaralı Ogrodníková’nın sadece bir buçuk metre gerisinde altıncı oldu.

Aynı zamanda Špotáková, Budapeşte’de düzenlenen Ağustos Dünya Şampiyonası için daha hafif sınırı karşılamakta sadece 77 santimetre eksikti.

“55 metre atmak istedim ama sonunda yarış sırasında 60 metre atabileceğimi hissettim” dedi. “Ama bu yaşta sağlığım için gerçekten endişeliyim, bu yüzden geride kalmayı tercih ettim.”

Ek olarak, yırtıcı dişi aslanın eski yarış düzeni kesinlikle ortadan kalktı. Eski temsilci meslektaşları Ogrodníková ve Tabačková, sektörde birdenbire çok daha arkadaş canlısı göründüğünü kabul ettiler.

“Evet, bu arada yarış sürüşü aklımdan çıktı ve geri dönemem,” diye itiraf etti. “Geçen eylülde her şey üzerimden düştü, birdenbire artık zorunda olmadığım ama yapabileceğim büyük bir rahatlama hissettim.”

Yılın erkekler dünya listelerinin lideri Jakub Vadlejch onu izledi ve şunları söyledi: “32 yaşında, şimdiden ciritten biraz yıpranmış hissediyorum. 42 yaşında hala böyle attığı için Bára’ya şapka çıkartın.”

Efsanevi Jan Železný şu sonuca vardı: “Kariyerin üzerinden bir yıl geçti, teknik ve fiziksellik hâlâ kaybolmadı. Artık yılda en fazla iki veya üç yarış yapamazsınız.”

Špotáková’nın amaçladığı da tam olarak budur. Temmuz ayında ailesiyle birlikte bisiklet tatiline gidecek. Ondan sonra da Tábor’daki ulusal şampiyonaya gidecekler. “Belki orada onlarla eski bir yarışa tahammül edebilirler.”

Ve Bohemya’nın güneyinde 58 metre sınırını aştıysa?

“Bir göz atmak için Budapeşte’ye gidiyorum,” dedi.

Bir yarışçı olarak mı? “Hayır,” diye güldü.

“Bir izleyici ve belki de Çek televizyonundaki cirit yarışmasının yardımcı yorumcusu olarak. Artık Budapeşte’deki yarış seviyesinde değil.”

Superkauf yarışması için bir puan toplayın!