Stelin 7 kişiyi öldürdüğü Ostrava hastanesinin editörüne bunu aklımdan çıkaramıyorum

bencede

New member
Hastane editörü Ji Havrlant, bugün bu bağlamda o güne ait anıları ve yaşanan olayları asla aklından çıkarmayacağını söyledi. Böylece, çatlak olan binada hayatını kaybeden tüm mağdurların ailelerine ve yaralıların bir an önce iyileşmelerine destek olundu. Hastane binalarında evrensel yasın bir hatırlatıcısı olarak siyah bayrak yere asıldı.

Ostrava sığırcığı bile Noel’den önce benzer şekilde çalışıyordu. Perşembe günü Prag’daki olaylarla ilgili ilk hikayeyi kaydettiğimde çok şaşırdım. Ayrıca hastanede poliklinikte buluşmamızın üzerinden sadece iki hafta geçtiği için. Hastanenin editörü, üzerinden yıllar geçse bile bu olayların unutulamayacağını söyledi.

Prag’da yaşanan olayların kendilerine yakın olan insanları ne kadar etkilemiş olması gerektiğine dair kendi deneyiminin olduğunu da sözlerine ekledi. Bu onları zihinsel olarak çok kurutmuş olmalı. Uzun süre ve güçlü bir şekilde içlerinde yankılanacak. Bu yüzden psikologlarla ilgilenme ve müdahale etme zamanı gelmiştir. Artık yardım edebilecek tüm uzmanların toplanması gerektiğini söyledi.

Prag’daki durum benim için daha hassas çünkü fakülte hastanesinin editörü olarak meslektaşlarımla akademik çevreye çok yakınım. Tüm obt ailelerine destek sağlamak istiyorum. Yaralı pejiye bir an önce iyileşmesini söyledi. Ona göre hastane, Prag’da ölenlerin anısına düzenlenen bir dizi etkinliğe katılacak. Siyah bayrağımızı yere çektik” dedi.

Katil buna hazırlanıyordu

Polis soruşturması sonuçlarına göre 2019 yılında Ostrava Fakülte Hastanesi’nin poliklinik binalarında çıkan yangının doğal bir intihar olduğu belirlendi. Yirmi yaşındaki yıldız, affedilemez derecede hasta olduğu ve gardiyanların ona yardım etmek istemediği fikriyle çalıştı. Öldürmeye karar verdi ve bu işe karışmama izin vermedi. Polis, failin ölmesi nedeniyle saldırıyı 2020 yılına erteledi.

Adli tabip ve polise göre Tonka’da doğuştan intihar düşüncesi çoktan gecikmişti. Birkaç gün ve haftalardır etkinliğe hazırlanıyordu.

Moravya-Silezya Polisi’nin editörü Tom Kuel’e göre, kolçilerde kullanılan ve öncelikle işlevsel olması gereken bir silahın modelini kendisiyle paylaşıp değiştirdi. Bu ek haklar silahın çerçeveye sıkışmasına neden oldu. Kuel’e göre bu, birçok kişinin ekrandan kaçmasına ve hayatlarını kurtarmasına olanak sağladı.

Silah biraz tutukluk yaptı. Teknik sorunlar da katilin başlangıçta düşündüğü yeri alamamasına neden oldu. Hastaneden çıkıp tanıdığı bir kasabaya giderek oraya sığındı. Polisin ifadesine göre polis memuru tesadüfen üniversite hastanesinin polikliniğini seçti. Prosted’ı tanıyordu çünkü oraya tatile giderdi.