Seçim 2024 | Babiš, Stanjura, Konečná, muhtemelen Okamura. Bölge seçimlerin ana arenası olacak

bencede

New member
Silezya Opava Üniversitesi'nden siyaset bilimci Lukáš Vomlela, “Politikacıların Moravya -Sesi bölgesine bu kadar dikkat etmelerinin nedenlerinden biri, en yüksek milletvekillerinden birinin yeniden dağıtılacağı çok bir seçim bölgesi nüfusu olmasıdır.” Dedi.

Bu, özellikle evet, SPD ve KSCM gibi bölgede düzenli sayıda oya ulaşan partiler ve hareketler için caziptir.

Siyaset bilimci, “Başka bir neden, özellikle temas kampanyasını önemli ölçüde kolaylaştıran Ostrava-Karviná metropol bölgesinde nispeten yoğun yerleşimdir.”

Moravian -Silesian seçimleri evet hareketi tarafından defalarca kazanılır. Ve hareketin başı ve eski bakan Andrej Babiš'in olması gereken bölgesel adayının ön saflarında.

Kararı, frekansı hala kalan tüm liderleri aşan bölgedeki birçok yerde toplantılarıyla doğrulandı.

Babiš, Opava'daki toplantıda, “Moravian -Silesian bölgesini gelişiminde desteklemeye karar verdim, sık sık buradaydım ve bu bölgeyi ağırlayan sorunları biliyorum.” 2021'deki önceki parlamento seçimlerinde ústí bölgesinde gerçekleşti.

Ano hareketinin siyasi muadilinde, ODS, KDU -čSL ve Top 09 tarafından mevcut hükümet koalisyonunu bir araya getiriyor. Ve dört yıl önce adayı, Opava'nın eski Maliye Bakanı Zbyněk Stanjura (2002-2010) tarafından yönetilecek.

Okamura lideri? SPD henüz net evet demedi

Kravaře belediye başkanı KDU -CSL Monika Brzesková adayı, “Birlikte ikincilik olacağım, benim için büyük bir onur” dedi.

Bu gruptaki Opava bölgesinin baskın pozisyonu, Bolatice Belediye Başkanı ve eski yardımcısı ve Senatör Herbert Pavera tarafından onaylandı ve bu da ilk on adayda bir numaralı 09 olmalı.

Moraviyen -Silesian adayının lideri, dört yıl önce lider olan SPD Tomio Okamura'nın başkanı tarafından da kabul edilir. Mart ayında SPD Peter Harvánek'in bölgesel patronu, “Lidere gelince, birkaç varyant var ve kapalı değil.” Dedi.

Şimdi bile, SPD'nin üç renkli ve hareketle adaya katılmasından sonra kimin Moravya -Sezik lideri olacağı henüz kesin olarak doğrulanmadı.

Çekoslovakya Komünist Partisi başkanı Mep Kateřina Konnečná, Brüksel'den Prag'a dönmeyi düşünüyor. Komünistler hareketin adayında! İlişkili Demokratlarla birlikte – Ulusal Sosyal Toplumun Bağımsız ve Çek tarafı. Yeterliydi! Baskın Komünistlerle, Ostrava Dolní Vítkovice'deki bölgesel liderlerin ve ulusal programın bir performansı bile düzenledi.

Nový Jičín'de yaşayan Kateřina Konečná, “Burada yaşıyorum ve kesinlikle bölgemizde koşmaya karar veren kimseden korkmuyorum.” Dedi.

Aday Michaela Šebelová tarafından yönetilecek, ancak geçen yıl bölgesel seçimlerde belediye başkanlarına önemli ölçüde yardımcı olan Exejtman Ivo Vondrák. Vondrák, “Bölge için kişilik hareketimiz var ve önümüzdeki yıllarda siyasetin belediye kısmına bağlı seçimlere hazırlanmamız daha iyi olacak.”

Korsanlar eski yardımcısı Lukáš černohorský tarafından yönetilecek, sürücüler öğretmeni Matěj Gregor ve SOCD henüz belirlenmedi, belki de lider eski Dışişleri Bakanı Lubomír Zaorálek olacak.