Rusya Ukrayna’da esir düşen İngiliz askerlerin imajlarını yayınladı

bencede

New member
Rusya devlet televizyonu Ukrayna’nın doğusundaki liman kenti Mariupol’da savaşırken esir düşen İngiliz askerlerin manzaralarını yayınladı. İngiltere ordusunun eski bir subayı olan 48 yaşındaki Shaun Pinner, Ukrayna’da esir alınan Rusya yanlısı isimlerle takas edilmeleri istikametinde davette bulundu.

Pinner, “Merhaba, ben Shaun Pinner. İngiltere vatandaşıyım. Mariupol’da yakalandım. 36 Tugay Birinci Tabur Ukrayna Deniz Piyadeleri’nin bir parçasıyım. Beş ila altı haftadır Mariupol’da savaşıyordum” kelamlarıyla başladığı görüntü konuşmasında İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a da esir takası teşebbüslerinde yardımcı olması için davet yaptı.

YARA İZLERİYLE RÖPORTAJ VERDİ

Rusya ordusuna Mariupol’da esir düşen Ukrayna ordusundan İngiliz asker Aiden Aslin’in de Rus devlet televizyonunda imgeleri yayınlandı. Rus gazetesi Izvestia’ya röportaj veren Aslin’in Mariupol’da savaşırken yaşadıklarını anlattığı manzaralarda yara izleri olduğu görüldü. Aslin’in imgelerinin yayınlanmasının akabinde ailesi Daily Mail’e yaptığı açıklamada, “Onu hal bu türlü olunca görmek dehşet verici” yansısı verdi.

REUTERS: MEDVEDÇUK’UN YENİ İMGELERİ YAYINLANDI

Reuters haber ajansı ise Ukrayna’nın esir aldığı Putin’in dostu muhalefet başkanı Viktor Medvedçuk’un yeni imgelerinin Ukrayna güvenlik servisleri tarafınca yayınlandığını duyurdu. İmgelerde, Medvedçuk’un Putin’den kuşatma altındaki Mariupol’da esir alınan Ukrayna birlikleriyle takas edilmeyi önerdiği açıklandı.

Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelenskiy, “Medvedçuk bir askeri üniforma tercih ettiyse savaş maddelerine tabidir. Rusya’ya senin bu adamını Rus esaretindeki adamlarımızla takas etmeyi teklif ediyorum” demişti. (DIŞ HABERLER)