Rojava’da YPG için savaşan İngiliz asker Ukrayna’da Rusya ordusuna esir düştü

bencede

New member
Ukrayna’da yabancı askerlere ait farklı tezler ortaya atılırken bu kere İngiltere’den bir askerin Ukrayna’nın Mariupol kentinde Rusya’ya karşı savaşırken esir düştüğü ortaya çıktı.

BBC’den Emma Vardy imzalı habere nazaran, Ukrayna ordusunda deniz piyadesi nazaranvi olduğu sav edilen Aidin Aslin ve birlikteindeki askerler Mariupol’da Rusya askerleri tarafınca esir alındı. Annesi Ang Wood BBC’ye yaptığı açıklamada, oğlunun yakalanmadan evvel kendisini aradığını belirterek “Oğlum benim aradı, silahları kalmadığını söylemiş oldu. Teslim olmaktan öbür ihtimali yoktu. Onu seviyorum, o benim kahramanım” dedi.

İngiliz askerin arkadaşı Brennan Philips de BBC’ye “Yiyecek, mühimmat ve erzaksız kalmışlardı. Onlara teslim olmak haricinde diğer seçenek bırakılmadı. Eminim ellerinde bir kurşun kalsaydı, onu vururlardı” açıklaması yaptı.

Aslin’in yıllar evvel Rojava’da IŞİD’e karşı YPG saflarında savaştığı da açıklandı. İngiliz gazeteci Jake Hanrahan, Twitter hesabından Aslin’in Rojava’da olduğu periyottan fotoğrafını “O bir arkadaş ve East Midlands’li delikanlı” notuyla paylaştı. (DIŞ HABERLER)