Papa’dan Ezidilere yardım kelamı: Elimizden gelen her şeyi yapacağız

bencede

New member
Ezidi Miri Hazım Tahsin Beg ve birlikteindeki heyet, Vatikan’da Papa Francis ile 40 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. Resmi davet üzerine gerçekleşen görüşme hakkında açıklama yapan Mir Hazım Tahsin Beg, “Önemli bir görüşmeydi, bizi pek sıcak karşıladılar. Ezidilerin, Şengal’in ve Kürdistan’ın durumunu ele aldık” dedi.

Rudaw’ın aktardığına göre Mir Hazım Beg, Papa’nın kendisine, “Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Şengal sıkıntısının çözülmesi için milletlerarası toplumun Irak’a baskı yapmasını sağlamaya çalışacağız” söylemiş olduğini aktardı. Heyette yer alan Mir Hazım Beg’in eşi Meyan Xatûn da, dünyadaki tüm bayanlara ve bilhassa de Ezidi bayanlara yapılan haksızlıkların son bulmasını istediğini söz ederek “Papa’dan, tekrar ferman yaşamamız için bize yardımcı olmasını istedim” dedi. Papa’nın ayrıyeten, Yunanistan ve Türkiye’deki Ezidilerin hayat şartlarının uygunlaştırılması için yardım kelamı verdiği açıklandı.

IŞİD, Musul’un denetimini ele geçirmesinden daha sonra daha sonra 03 Ağustos 2014’te Şengal ilçesine saldırarak yüzlerce Ezidi’yi katletmiş, binlerce bayan ve çocuğu da kaçırmıştı. IŞİD hücumlarından kaçan 10 binlerce Ezidi ise Şengal Dağı’na sığınmıştı. Ezidi Kürtler 3 Ağustos 2014’teki saldırıyı “73’üncü ferman” olarak isimlendiriyor. (DIŞ HABERLER)