Papa Francis: Putin’le görüşme isteğimi ilettim cevap gelmedi

bencede

New member
Vatikan’dan Kremlin’e görüşme talebi yapıldı. Katoliklerin manevî önderi Papa Francis, Corriere della Sera gazetesinde bugün yayınlanan röportajında “Kiev’dilk evvel Moskova’ya gitmek istediğini” söylemiş oldu.

Rus haber ajansı TASS’ın aktardığına bakılırsa, Papa Francis Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’le görüşme isteğini ilettiğini fakat cevap almadığını belirterek “Kardinal (Pietro) Parolin’den Putin’e Moskova’ya gelmeye hazır olduğum bildirisini iletmesini istedim. Putin’in şu anda bu toplantıyı yapamayacağı yahut yapmayacağından endişelensem de hala bir karşılık almadık. Israr etmeye devam ediyoruz” dedi.

Papa Francis, Ukrayna’nın başşehri Kiev’i ziyaret edip etmeyeceğiyle ilgili soruya birtakım kardinallerin dört defa kenti ziyaret ettiğini belirterek “bir daha de gitmemem gerektiğini hissediyorum. Evvel Moskova’ya gitmem gerekiyor, evvel Putin’le görüşmeliyim” dedi.

Moskova Patriği Kirill’le münasebetlerini ise “oldukça iyi” olarak tanımlayan Papa Francis, 14 Haziran’da Kudüs’te buluşmak istediğini söylemiş oldu. (DIŞ HABERLER)