Ostrava'da suç önemli ölçüde azaldı, tüm toplu taşıma araçlarındaki kameralar da yardımcı oldu

bencede

New member
Belediye başkanı, “Bizi bekleyen temel görevlerden biri de tüm toplu taşıma araçlarının kameralarla donatılmasıdır” dedi.


Bugün bazı arabalarda halihazırda kameralar var ve ulaşım şirketinin sözcüsü Tereza Šnoblová'ya göre polis geçen yıl binden fazla kayıt talep etti; bunlar daha sonra araçlardaki suç davranışlarının haritasını çıkarmak ve potansiyel suçluları mahkum etmek için kullanıldı.


Şu anda yaklaşık 600 tramvay, otobüs ve troleybüs, 22 milyon kron değerinde bin kamerayla donatılmış durumda. Šnoblová, “Kademeli kurulumlarının ilkbaharda tamamlanması gerekiyor” diye doğruladı.


Faaliyetleri entegre bir kurtarma sistemi aracılığıyla birbirine bağlanan şehir polis memurları, itfaiyeciler ve sağlık görevlileri de Ostrava'daki güvenlik hissine katkıda bulunuyor.


Spesifik olarak, itfaiyeciler geçen yıl yalnızca Ostrava'da 8.588 vakaya gitti; bunların 5.320'si acil vakalardı ve geri kalanı, sokan böceklerin imha edilmesi veya çarpılmış ön kapıların açılması gibi teknik nitelikteydi.


Milletvekili, “Bu sadece tüm bölgede değil, aynı zamanda cumhuriyete baktığımızda tüm Zlín, Karlovy Vary veya Liberec bölgelerindeki itfaiyecilerden daha fazla kez Ostrava'ya müdahale etmek için dışarı çıktığımız yer” dedi. Bölgesel yangın kurtarma hizmeti Jiří Němčík'in, Ostrava'da otuz üç yangından korunma biriminin yangın güvenliğini sağladığı ve bunların yirmi ikisi gönüllü itfaiyeciler tarafından işletildiği gerçeğiyle.


Sağlık görevlileri günde 98 hastayı tedavi etti



Geçen yıl bölgenin tıbbi kurtarma hizmeti ekipleri Ostrava'da 40.000'den fazla etkinliğe gitti ve bu etkinlikler sırasında 36.500 hastayı, yani günde ortalama 98 kişiyi tedavi etti. Bölgesel sağlık çalışanlarının sözcüsü Lukáš Humpl, “Bunlar çoğunlukla sağlık durumu ciddi şekilde kötüleşen hastalardır” dedi.


Ona göre hasta ziyaretlerinin sayısı daha az olabilir. Humpl, “Herkes 911 çağrısının gerekli olup olmadığını düşünmeli” dedi. “Genel olarak bakıldığında, özellikle şehirlerde nüfusun daha az ciddi sorunlarla baş etme yeteneğinin azaldığı görülüyor. Sağlık hizmetlerine erişimin daha zayıf olduğu yerlerde insanlar kendi başlarının çaresine bakabiliyor, şehirli insanlar ise bize daha çok güveniyor. İnsanların doktorlarına gitmeyip muayenehanelerin kapanmasını beklemeleri de oluyor. Sonra bazen gereksiz yere bizi arıyorlar.”