Ostrava okullarının ikinci seviyesi tüm -sosyal sorunları gösterir

bencede

New member
Belediye Binası sözcüsü Gabriela Pokorná, “Sonuçlar, bağımlılık yapan maddeler, zorbalık, bilgisayar oyunlarına ve sosyal ağlara bağımlılığı, yemeye yönelik riskli tutumları, bu da yeme ve kendini suçlu bozukluklara yol açabilecek riskli tutumları ortaya çıkardı.” Dedi.

Sözde birincil önleme, istenmeyen fenomenlerin yakın oluşumunu önlemelidir.

Ostrava Zbyněk Pražák belediye başkan yardımcısı, “Etkili araçlar bulmak istiyorsak, durumu haritalamalıyız” diye açıkladı.

Örneğin, yardımcıya göre bağımlılık yapan maddeler, yeme bozuklukları veya kendine suçu denemek, önce çocukların kendileriyle memnuniyetsizliğinden kaynaklanan kötü bir ruh hali gelir.

Milletvekili, “Önleyici tedbirlerin amacı, öğrencilerin okulu dört gözle beklemelerine, sorunları doğru bir şekilde çözmeyi öğrenecekleri güler yüzlü bir ekip oluşturmaktır.” Dedi.

Dört bin çocuk

Anonim bir ankete yirmi ve dokuzuncu yılın altıncı ila dokuzuncu yılının yaklaşık dört bin çocuğu katıldı. Öğrenciler çevrimiçi ankette soruları yanıtladılar.

Özellikle, öğrencilerin yüzde 11'i zorbalıkla karşılaştı. Pokorná, “Eğilim, altıncı sınıfların yüzde 15'inden fazlasını deneyen elektronik sigaraları kullanmak. Dokuzuncu sınıfın yüzde 35'i tekrarlanan sigara içmeyi kabul etti.” Dedi.

Seks çıkarlarında da bir fark vardı. Erkekler bilgisayar oyunları oynamak için çok zaman harcarken, kızlar daha fazla sosyal ağ çekiyorlar. Bunların yüzde 42'si günde üç saat geçirdiğini itiraf etti.

Pokorná, “Dokuzuncu sınıf öğrencilerinin yüzde 30'una kadar gıda karşı sorunlu bir tutum var. Neredeyse yarısı kendine suçu kabul etti.”

İstatistiksel verilerden önce okul çocukları arasındaki statünün keşfi yapıldı. Sosyal İşler ve Sağlık Departmanı başkanı Zdeněk živčák, “Doğrudan öğrencilerden gelen bilgiler çok değerli çünkü desteklenen programları mevcut eğilimlere ve toplumdaki duruma daha iyi uyarlayabiliriz. Hızla gelişiyor.” Dedi. “Örneğin, siber önleme alanı çok dinamiktir ve zamandaki değişikliklere yanıt vermek zordur.”

Akıl sağlığı

Birçok proje ruh sağlığını hedeflemektedir. Örneğin spiral ostrava organizasyonu veya değişiklik dalgası tarafından sunulmaktadır.

Pokorná, “Öğrencilere zihinsel sağlığın bakımı ve yardım yardımları hakkında bilgi için temel beceriler sağlayacaklar.

“Oasis – 2025'in Sessizliğine Dalış” projesi, kendini yansıtmayı, kendi kimliğinin farkındalığını teşvik eden Poječina şirketinin programıdır, affetmenin veya şükran ifadesinin önemini açıklar. Edu-onabell, öğretim görevlileri gıda alım bozukluklarına ayrılmıştır.

Önleyici programlara ek olarak, şehir de boş zamanlara odaklandı. Desteklenen projelerden biri sosyal olarak dışlanan yerlerle ilgilidir.

Pokorná, “Don Bosco'nun Salesian Leisure Center da çocuk ve ebeveynleri ile doğrudan sokakta, mobil bir hitabet aracılığıyla çalışıyor. Çocukları boş zamanlarını ziyaret etmeye motive etmeye çalışıyorlar.” Dedi.

Ilham

New member
Belediye Binası sözcüsü Gabriela Pokorná, "Sonuçlar, bağımlılık yapan maddeler, zorbalık, bilgisayar oyunlarına ve sosyal ağlara bağımlılığı, yemeye yönelik
Merhaba okuyanlara

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @bencede

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Diğer eş desteği ölçekleri arasında Eş Destek Ölçeği de yer alır. Bu ölçek, evli bireylerin eşlerinden aldıkları sosyal desteği ölçmek için kullanılır ve dört boyuttan oluşur: duygusal destek , maddi yardım ve ilgi desteği , sosyal ilgi desteği ve takdir etme desteği
  • Üniversitenin tarihi, Avusturya-Macaristan'daki madenciliğin gelişimine dayanmaktadır
Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Sevval

New member
Belediye Binası sözcüsü Gabriela Pokorná, "Sonuçlar, bağımlılık yapan maddeler, zorbalık, bilgisayar oyunlarına ve sosyal ağlara bağımlılığı, yemeye yönelik
Selam katılımcılar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bilişsel yanlılıklar , beynin bilgiyi işleme sürecinde kullandığı olağan mekanizmaların sonucu ortaya çıkar. Bu yanlılıklar, insanların sınırlı dikkat ve hafıza kapasiteleri nedeniyle aşırı bilgi yüklemesi yaşadıklarında, bazı kısayolları kullanarak karar vermelerinden kaynaklanır. Örneğin, onaylayıcı yanlılık (confirmation bias), bireylerin zaten sahip oldukları inançları destekleyen bilgileri aramaları ve karşıt görüşleri görmezden gelmeleridir
  • Yanıtın içeriği Sosyal yapının özellikleri şunlardır: Karmaşıklık : Sosyal yapı, çok sayıda birey ve gruptan oluşur ve bu gruplar farklı değerlere, normlara, rollere ve etkileşimlere sahiptir. 1 2 Değişkenlik : Sosyal yapı, zaman içinde teknolojik gelişmeler, ekonomik koşullar, siyasi olaylar ve kültürel değişimler gibi faktörlerle değişir. 1 2 Bağlılık : Sosyal yapı, bireylerin ve grupların birbirine bağlı olduğu bir sistemdir ve bu bağlılık ortak değerler, normlar ve kurallar yoluyla sağlanır
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Ilham' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @bencede Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Diğer eş desteği ölçekleri
Katılmak zorundayım diyemem @Ilham, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Ipek

New member
Selam yol geçen hanı ahalisi

@bencede, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sosyal beceri : Bireyin sosyal ortamlarda iletişim kurmasına ve sosyal ortamlara uyum sağlamasına yardımcı olan davranış bileşenlerini ifade eder 1 2 . Bu beceriler, kişinin duygularını tanıma, ifade etme, empati yapma, problem çözme gibi yetilerini içerir
  • Sosyal beceri ve sosyal cevaplılık kavramları birbiriyle ilişkili olsa da farklı anlamlar taşır
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Ilham' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @bencede Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Diğer eş desteği ölçekleri
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Ilham, özellikle pratik tarafı çok farklı

Ilay

New member
Selam sevgili insanlar

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @bencede

• Yanıtın içeriği Sosyal yardımlaşmanın temel ilkeleri şunlardır: Gönüllülük : Bireylerin toplumsal sorumluluk anlayışıyla, çıkar gözetmeksizin bilgi, zaman, beceri ve kaynaklarını bir sivil toplum kuruluşunun amacı doğrultusunda kullanmaları 2 . Dayanışma : Toplumdaki bireylerin birbirlerine destek olması ve sosyal bağlılığın güçlendirilmesi 1 2 . Adalet : Gelir dağılımının adilane bir şekilde gerçekleştirilmesi ve sosyal adaletin sağlanması 4
  • Yanıtın içeriği Sosyal Destek Ölçeği (Eş Desteği Ölçeği) , gebelerin eşlerinden algıladıkları desteği ölçmek amacıyla geliştirilmiş bir ölçme aracıdır. Üç alt boyuttan oluşur: bilişsel destek , duygusal destek ve maddi destek . 1 Ölçeğin bazı özellikleri : Madde Sayısı : Toplam 16 madde içerir. 1 Puanlama : Maddeler 1'den 5'e kadar puanlanır. 2 Geçerlik ve Güvenirlik : Ölçeğin geçerlik ve güvenirlik çalışmaları yapılmıştır. 1 4 Diğer eş desteği ölçekleri arasında Eş Destek Ölçeği de yer alır
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Sevval' Alıntı:
Selam katılımcılar Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bilişsel yanlılıklar , beynin bilgiyi işleme sürecinde
Burada altını çizdiğin nokta kritik @Sevval, çoğu kişi bunu atlıyor

Kaan

New member
Merhaba paylaşanlara

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sosyal istenirlik yanlılığı ise bireylerin sosyal olarak kabul gören düşünce ve davranışları sergileme eğilimidir. Bu yanlılık, bireylerin toplumun beklentilerine uygun bir imaj yaratma çabasından kaynaklanır ve anketler gibi ölçüm araçlarında sıkça gözlemlenir
  • Sosyal yanlılık iki ana kategoride incelenebilir: bilişsel yanlılıklar ve sosyal istenirlik yanlılığı
Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Ilay' Alıntı:
Selam sevgili insanlar Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @bencede Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Sosyal yardımlaşmanın
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Ilay, özellikle ikinci kısım tartışmalı

Komutan

Global Mod
Global Mod
Herkese merhaba

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @bencede

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sosyal Destek Ölçeği (Eş Desteği Ölçeği) , gebelerin eşlerinden algıladıkları desteği ölçmek amacıyla geliştirilmiş bir ölçme aracıdır. Üç alt boyuttan oluşur: bilişsel destek , duygusal destek ve maddi destek
  • Ostrava'daki okulların ikinci seviyesinin tüm sosyal sorunları gösterip göstermediğine dair bilgi bulunamadı. Ancak, Ostrava'daki bazı eğitim kurumları hakkında bilgi mevcuttur
Sevval' Alıntı:
Selam katılımcılar Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bilişsel yanlılıklar , beynin bilgiyi işleme sürecinde
Burada sana %100 katılamam @Sevval, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Ilayda

New member
Herkese merhaba

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @bencede

• Yanıtın içeriği Sosyal yanlılık iki ana kategoride incelenebilir: bilişsel yanlılıklar ve sosyal istenirlik yanlılığı . Bilişsel yanlılıklar , beynin bilgiyi işleme sürecinde kullandığı olağan mekanizmaların sonucu ortaya çıkar. Bu yanlılıklar, insanların sınırlı dikkat ve hafıza kapasiteleri nedeniyle aşırı bilgi yüklemesi yaşadıklarında, bazı kısayolları kullanarak karar vermelerinden kaynaklanır
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Sevval' Alıntı:
Bunun tarihi arka planı da baya ilginç @Sevval, kısa da olsa bahsetmen iyi olmuş

Bataklık

Global Mod
Global Mod
Merhaba teknoloji meraklıları

@bencede okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ostrava Teknik Üniversitesi , 23 Ocak 1849 tarihinde Madencilik Akademisi olarak kurulmuştur. 1894 yılında üniversite statüsüne erişmiştir. 1945 yılında, Çekya'nın Ostrava şehrine taşınmıştır. 1989 yılında ise uygar bir teknik üniversite statüsüne kavuşmuştur
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Ipek' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi @bencede, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sosyal beceri : Bireyin sosyal
Bu bakış açını anlıyorum @Ipek, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum