Ostrava Hayvanat Bahçesi nadir bulunan bir ayı yavrusuna ötenazi yapmak zorunda kaldı, çok yaşlı bir yaşa kadar yaşadı

bencede

New member
Ostrava Hayvanat Bahçesi'nde yaşlı bir ayının sağlık nedenleriyle ötenazi yapılması gerekti. “16 Ocak 1989'da Gdańsk Hayvanat Bahçesi'nde doğdu. İki yaşındayken Ostrava'ya götürüldü. Yaşı ilerledikçe özellikle kas-iskelet sisteminde sağlık sorunları yaşamaya başladı. Bahçenin sözcüsü Šárka Nováková, vahşi doğada bu ayıların ancak 20 yaşına kadar yaşayabileceğini söyledi.


Ayı, 2010 yılına kadar partneriyle birlikte, bugünkü büyük oyun alanının bulunduğu hayvanat bahçesinin ortasındaki eski beton kapalı alanlardan birinde yaşıyordu.


“Bundan sonra her iki ayı da yeni inşa edilen sergi yetiştirme kompleksi Čitván'a taşındı. Bu onlar için çok büyük bir değişiklikti; birçok doğal barınak sunan ve aynı zamanda birkaç yıl önce çoğunlukla ayılar tarafından kullanılan bir su alanı sunan neredeyse hektarlık bir orman alanının yerini küçük bir beton koruma alanı aldı.” diye açıkladı sözcü.


Onlarla birlikte bir grup kutsal hulman da yeni binaya taşındı. Nováková, “Ayılar ve maymunların bir arada yaşaması başından beri sorunsuzdu” dedi.


Ostrava'da artık yalnızca 1996 doğumlu bir erkek kaldı. Sözcü, “2014 yılında partnerinin ölümünden sonra Ostrava hayvanat bahçesine getirildi” dedi.


Dubai İkizleri



Yetim ayının durumu şu anda Ostrava'da Avrupa yetiştirme programının koordinatörüyle iletişim kuran zoologlar tarafından çözülüyor.


“Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği'ne (EAZA) bağlı hayvanat bahçelerinde sadece beş düzine hayvan yaşıyor, nüfusun çoğunluğu oldukça yaşlı. Son 12 ayda sadece bir doğum gerçekleşti; Dubai Hayvanat Bahçesi'nde bir kadın ikiz doğurdu” diye konuştu.


Uzun kulaklı ayı (Ursus thibetanus), çoğunlukla boynunda belirgin şekilde uzun kürkü ve Y veya V harfi şeklinde sarı-beyaz önlüğü olan daha küçük bir ayı türüdür.


“İran'dan, Himalayaların eteklerindeki Çin sınırı boyunca, Güneydoğu Asya üzerinden Kore Yarımadası'na kadar uzanan ormanlarda bulunur. Himalayalar'da deniz seviyesinden 4.300 metre yüksekliğe kadar yükselir.


“Kırmızı Liste'de savunmasız kategoriye dahil edildi. Sözcü, “Bu düşüşün ana nedeni, yol inşaatı, hidroelektrik santraller, kaçak avcılık ve diğerleri gibi insan faaliyetleri sonucunda doğal ortamın kaybedilmesidir” dedi.


Nováková, “Çin ve Güneydoğu Asya'daki en büyük tehdit, geleneksel doğu tıbbında kullanılan safra için canlı hayvanların avlanması ve tutulmasıdır.” diye ekledi.