Ostrava Havaalanı rekor sonuçları duyurdu, ancak yönetmen bitmek zorunda kaldı

bencede

New member
“Havaalanı Ostrava'nın mevcut yönetim kurulu döneminin sona ermesi göz önüne alındığında, şirketin genel bir toplantısı olarak hizmet veren Moravya -Silesian Bölgesi Konseyi, Yönetim Kurulu'nun yeni üyelerinin seçilmesine karar verdi. “Dedi Miroslava Chlebounová Bölge Ofisi Basın Bölümü'nden daha fazla ayrıntı olmadan.

Bölge sözcüsü, “Mevcut yönetim kurulu görev süresinin sona ermesiyle, aslında, CEO Jaromír Radkovský görevinin sona ermesi.”

Radkovskizin son ana kadar ofiste sonu hakkında hiçbir fikri yoktu. “Ancak, havaalanı bölgeye aittir, politikacılar karar verme hakkına sahiptir. Böyle. Orada çok iş yaptık, bölgeye başvurmak için gerekli diğer sorularla nedenleri bilmiyorum ”dedi.

Exejtman: Ekonomik nedenlerden dolayı

CEO'nun hızlı sonu, Radkovský bölgesinin başındaki çalışmaları havaalanının liderliğine katılan eski Vali Ivo Vondrák tarafından da şaşırdı.

“Bu benim için bir sürpriz ve bir sebep bilmiyorum. Havaalanı nihayet kırmızıdan siyah sayılara ulaştı, bu yüzden ekonomik nedenler değildi ”dedi.

Geçen yıl, havaalanı en fazla yolcu ve rekor kargo elde etti. 2024'te 493.000 yolcu, yüzde 44'lük bir yıllık artışı temsil eden havaalanından geçti. Tarihsel maksimum, havalimanı tarafından 22.000 tondan fazla kargo ile yük taşımacılığı alanında kaydedildi.

Böylece havaalanı koronavirüs krizinin neden olduğu zayıflamadan çıktı ve önceki rakamların üstesinden geldi.

Havaalanının artan önemi, uçuş destinasyonlarının genişlemesi ile de doğrulandı. Yeni hedefler, Aralık ayından bu yana Mauritius ve Tay Phuket'e uzun süredir uçuşlarla Málaga, Podgorica veya Fuerteventura idi.

Bölge, Zdopravy.cz'yi bilgilendiren Radkovský ayrılışının nedenleri hakkında yorum yapmadı. Sadece yeni yönetimin yerine seçileceğini doğruladı. “Yönetim kurulu CEO'ya karar verecek. Seçim prosedürü açıklanacak ”dedi.

Radkovský sekiz yıldan az bir süre Ostrava havaalanına yöneldi. Çalışmaları sırasında havaalanı tüm göstergelerde önemli ölçüde iyileşti. 2016 yılında, Radkovsky'nin katılımından önce, Ostrava Havaalanı 84 milyondan fazla kron kaybına girerken ve başlangıç yılı -2017'nin ortalarında, kayıp 14.1 milyon krona düştüğünde, son yayınlanan 2023 yılını kazandı, kazanıldı. Havaalanı ve ikinci kez dört milyondan fazla taç.

Havaalanı için önemli bir adım, Londra ve Varşova ile düzenli bir bağlantının tanıtılmasıydı. Dahası, her yıl, Orta Avrupa'daki en büyük hava gösterisi bu havaalanında gerçekleşir. Ancak geçen yıl seller nedeniyle gerçekleşmedi.