Liberec’in bir golle kazanmasına yardım etti. Madencinin nerede zayıf olduğunu biliyorduk, dedi Solucan

bencede

New member
Slovan’ın oyuncuları özellikle ilk yarıda başarılıydı. “Maça iyi girdiğimizi düşünüyorum, zayıf yönleri olduğu Baník’e karşı ne oynayacağımızı biliyorduk. Sahanın her yerinde bire bir oynuyorlar ve Luka Kulenovič yere düştüğünde nispeten açık bir savunmaya geçebiliyoruz. Ve bu özellikle ilk yarıda belirgindi. Soğukkanlılığımızı korusaydık ve futbol açısından daha iyi çözseydik, ilk yarıda daha fazla gol atabilirdik, çünkü bunun için kesinlikle şans vardı,” diye açıklıyor Lukáš Červ.

Ostrava ilk golü kendisi attı, sonra sen kafanla attın. Ne kadar alana sahip olduğunuza şaşırdınız mı? Küçük limonda yapayalnızdın.
Çok şaşırdım çünkü aslında küçük bir kireçte tamamen özgürdüm. Ama Luka Kulenović oradaki savunma oyuncuları arasında iyi bir hamle yaptı, onu geçemediler ve bu benim için boşluk yarattı. Ayrıca Fukal orta ile harika bir iş çıkardı ve mesele topa vurmaktı çünkü gerçekten çok yakındım. Top omzumun üzerinden geçmesin diye kendime iyi vurmamı söyleyip durdum ve işe yaradı.

Baník hızlı bir penaltı atışı yaptığında, ikinci yarının başlangıcına ne dersiniz?
Sonunda ikinci yarıyı nasıl yönettiğimiz için mutlu olabiliriz. Aynı zamanda kabine iyi girelim diye kendi kendimize düşündük ama tam tersini başardık. Başlama vuruşu yapmamıza rağmen hemen bir penaltı verildi. Ancak takım olarak iyi çalıştığımızı gösterdik, bu bizi yıldırmadı ve 3:1’lik bir golle tekrar sakinleştik ve ardından çok zorlanmadan kazandık.

Chaluš’un Penaltısını Tank’tan kurtarmasını nasıl gördünüz? çok üzüldün…
…o ıslık çaldı, bu yüzden muhtemelen bir penaltıydı. Chaly içeri girdi ama bence sahada gördüğüm kadarıyla ona dokunmadı. Ama dediğim gibi, düdük çalınca çalındı ve daha fazla uzatmayacağım.

Doumbia’yı ceza sahası dışından mükemmel bir şekilde vuran üçüncü gol, tüm oyun bağlamında ne kadar önemliydi?
Muhtemelen en önemli andı çünkü Baník indirimden sonra ata binmişti. Sonra rakip o golle susturuldu, aksine bizi tekrar ayağa kaldırdı.

Antrenmanlarda da Doumbia’yı böyle etkiliyor mu?
Antrenmanlarda pek şut atmıyor ama şutumuz olduğunda arada bir böyle vurabiliyor. Ama yine de antrenmanlarda olduğundan daha çok maçlarda böyle vurduğunu düşünüyorum. Hepimiz onun gerçekten iyi bir şutu olduğunu biliyoruz ve koç onu böyle yapması için cesaretlendiriyor. Ve şimdi yine böyle başarılı olması harika.

Olatunji’nin kısa bir süre önce Sparta’ya gitmesinin ardından Bosnalı Kulenović ilk defa hücum noktasında forma giydi, sizce takıma ne gibi bir faydası olacak?
Luka, geçen sezonun sonunda, bir sakatlıktan iyileşirken ve burada bizimle iyileşirken zaten bizimleydi, bu yüzden birbirimizi oldukça uzun bir süredir tanıyoruz. Mick van Buren veya Victor Olatunji’den farklı bir forvet olduğunu söyleyebilirim. Harika bir top düşüşü var, bu yüzden tepede ona yaslanabileceğimizi ve bu toplar için yardımcıların onun altından geçebileceğini biliyoruz. Tam olarak altına gömünce ilk hedefimiz bu şekilde oluştu. Bize bu şekilde yardımcı olabilmesi harika, elinden geldiğince takım için çok çalışan çok çalışkan bir oyuncu. İkinci yarıda pek yürüyemediğini bile görebiliyordunuz. Böyle bir forvete sahip olduğumuz için mutluyuz. Ya gol de atarsa? Öyle inanıyorum. Ama mesela çok fazla vermese de her oyunu şimdiki gibi oynasa, boşlukları açsa ve hem oyun hem de sonuçlar açısından iyi iş çıkarmış olsak bile, muhtemelen büyük bir sorun olmazdı.