Kuzey Moravya ve Silezya'ya yapılan okullara öğle yemeğinin gelecek yılı için 49 milyon

bencede

New member
“Moravian -Silesian bölgesi, öğle yemeği programının okullara devam ettiğini duyurdu. 2025/2026 öğretim yılı için 49 milyon kron tahsis edildi.

Destek ve diğerleri sayesinde, anaokullarından, birincil ve ortaöğretim okulları, ebeveynleri çocuk ödeneği, insani yardımlar alan veya onları müdür veya sosyal hizmet uzmanına tavsiye eden çocuklar kantinlerde yemek yiyebilir. Okullar destek için başvurur.

Okula Öğle Yemeği

● Moravian -Silesian bölgesindeki proje, maddi ihtiyaç duyulan çocuklara okul öğle yemekleri sağlar 2017/2018 öğretim yılından beri.

● 2023/2024 öğretim yılından bu yana lise öğrencilerine genişledi.

● Desteklenen çocukların sayısı artmaktadır. Kabaca Başlangıçta bu yılın dört binden az.

● Bu okul yılı dahil edildi 163 OkulToplamda sordu 58 milyon kron.

“Mevcut öğretim yılında, 163 okul dahil, 58 milyon kredi istedi. Bir önceki öğretim yılında 104 vardı.

Yatımcıların büyük çoğunluğu ilkokul öğrencileridir. Okul temsilcileri küçük bir faiz artışını doğrulamaktadır. “Ülkemizdeki çocukların yüzde ikisi var ve biz artıyoruz.

Opava'daki TG Masaryk İlköğretim Okulu'nda toplam üç yüz elli ücretsiz öğle yemeğinden yaklaşık on ila on iki çocuk. Yönetmen Aleš Moravec, “Artı eksi aynı çocuklar” dedi.

Proje, dezavantajlı olanların yüksek bir yüzdesinin gittiği yeri doldurulamaz bir rol oynuyor. Bruntál İlköğretim Okulu Petrin Jana Kulhánková'nın müdür yardımcısı, “Öğle yemeği böylece çocukların dörtte üçünü alıyor, eğilim oldukça artıyor. Bu yıl yaklaşık yüz seksen öğle yemeği, önümüzdeki yıl iki yüze güveniyoruz.”

Çocuklar için genellikle günde tek sıcak ve kaliteli yiyecek olduğunu ekledi. “Topluluk toplantısı alanında da büyük bir etkisi var. Çocuklar, tahsis edilmemiş hissetmediklerini, başkalarıyla birlikte yemek odasına giderler.”

Bununla birlikte, okullar çocukların yokluğunda öğle yemeğini yeniden düzenleme sorunlarından rahatsız olur. Aile öğle yemeğini bildirmezse, ücretsiz olarak sahip olamaz. Ivana Lexová, “Ne yazık ki, umursamayan ebeveynler ve iyileşmek için bir sorun. Bazen çocuk ayda dört yüz kredi bile ödüyor. Artık burada destek sağlama ihtiyacını görmüyorum,” dedi Ivana Lexová.

Jana Kulhánková ailelerle çalışma ihtiyacını doğruladı. “Ailelerle çalışan bir sosyal asistanımız var, sınıf öğretmenleri yardım ediyor. Bu günlük bir iş.”

Ortaokullar bireylerdir

Lise öğrencileri sadece iki yıldır ücretsiz öğle yemeği yiyorlar. Sadece bireyler destek alır. Örneğin Soš ve Voš Kopřivnice Lenka Kulová müdür yardımcısı, “Gelecek yıl için başvuracağız ve fırsatı sunacağız. Ancak bunlar çocuk birimleri.”

Direktör Barbora Bezunková'ya göre, Novojičínská Teknik ve Tarım Ortaokulu sadece daha fazla katılımı düşünüyor. “Toplam beş yüz elli kişiden dört ila beş öğrenciye destek sunuyoruz. Aksine, ilgi yok.”

Yoksulluk riski altındaki çocuklar için öğle yemeği için finansman çizerken, Çek Cumhuriyeti'ndeki bölge bir liderdir. Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı'ndan Jakub Augusta, “Tüm bölgelerden en yüksek miktarda fon çekiyor.” Dedi.

Son öğretim yılında, maddi çocukların yüzde 30'unun Moravya ve Silezya'nın kuzeyinden ihtiyaç duyduğu projeye katıldı. Bu aynı zamanda ortalamanın üzerinde.

Vali Yardımcısı Šárka Šimoňáková'ya göre, projenin amacı ihtiyacı olan çocukları kolaylaştırmaktır. Milletvekili, “Okullar için öğle yemeği sadece gıda ile ilgili değil. Onlar haysiyet, eşitlik ve tam eğitim ve ekibe entegrasyon şansı ile ilgilidir. Ailelerinin kendilerini buldukları durum için çocuklar.” Dedi.

Bölge, toplam tutarın onda birini sübvanse eder. Geri kalanlar Avrupa parasını kapsıyor.