Kopřivnica'daki arabalarla ilgili kitabın yazarı, Tatra Loprais'e dünya çapında ün kazandırdığını söylüyor

bencede

New member
Yazarı Tatra'daki geliştirme ve araştırma başkanıdır, Radomír Smolka ve Zdeněk Miček ve Ostrava stüdyosu Profure'dan Lukáš Adamík, grafik ve sanal bileşenlerle ilgilendi. Yayın, artırılmış gerçeklik unsurları içermesi açısından yenilikçidir. Okuyucu, akıllı telefondaki uygulamayı kullanarak ek içeriğe erişebilir: örneğin ek metinler, resimler veya videolar. Radomír Smolka, “Bu sayede geleceğin kitabı oldu” diyor.

Tatra ile ilgili faaliyetleriniz, inşaat çalışmalarından Dakar mitingine katılıma ve müze sergisinin hazırlanmasına kadar oldukça geniş bir alanı kapsıyor. Kitap belki de eksik olan son şey…
Bu benim için ilk kitap değil, Tatra Dağları hakkında zaten birçok yayının ortak yazarlığını yaptım. Ama başlangıçta bir kitap olmaması gerekmesine rağmen, şarkı sözlerini tamamen yazdığım ilk çalışma bu. Yaratılış, metinlerini hazırladığım kamyon müzesinin sergisini hazırladığımız zamanla bağlantılı. Aynı zamanda, ziyaretçilerin daha sonra götürebilecekleri küçük bir rehber yapma fikri de doğdu. İlk fikir en fazla yirmi, otuz sayfaydı ama ben biraz kapıldım ve sonunda müzede bulunan altmış sayfalık bir rehber haline geldi. Ve Moravya-Silezya Bölgesi daha sonra temsili bir yayın oluşturma fikrini ortaya attı.

Okuyucular kitabınızda neler bulacak?
Ignác Šustala döneminden 19. yüzyılın ortasından günümüze kadar Kopřivnice'deki otomobil üretiminin tarihini haritalandırıyor ve yalnızca Tatra markasının ticari araçlarına ve kamyonlarına odaklanıyor. Çünkü bugüne kadar buna adanmış bir yayın olmadı. Binek otomobillerle ilgili yayınlar vardı, kamyonların tarihi şu ana kadar oldukça geri plandaydı. Karel Rosenkranz'ın Milan Olšanský işbirliğiyle yazdığı kitaplar var ama bunlar daha çok görsel yayınlar ve çok fazla metin yok.

Otomobil kullanımının başlangıcı esas olarak pahalı olan ve yalnızca zengin insanların satın alabileceği binek otomobillerle ilgiliydi.

Bu özel makaleyi okuyun iDNES Premium aboneliğiyle

FAVORİ

Ön ödeme

Aylık aboneliğe kıyasla 178 CZK tasarruf edersiniz

Ön ödeme

Aylık aboneliğe kıyasla 446 CZK tasarruf edersiniz

Bugün katılın ve şunları edinin:

• iDNES.cz, Lidovky.cz ve Express.cz içeriğine sınırsız erişim
  • Tanınmış yazarlardan 50.000'in üzerinde premium makale
  • Okuyucuda gazete ve dergilerimize çevrimiçi ve ücretsiz erişim