Köpeklerinizle oyunumuza gelin, hokey oyuncuları Frýdek-Místek hayranlarını cezbediyor

bencede

New member
Birinci lig hokey oyuncuları Frýdek-Místek'in kendilerine verdiği isimle Lynx maçı sırasında seyirciler arasında köpekler olacak. Güzel bir saçmalık diye düşünüyor olabilirsiniz. Öyle ama.

Frýdek ve yerel hokey oyuncuları, köpeklerini gezdirenleri, 17 Şubat'ta saat 17.00'den itibaren Třebíč'i ağırlayacakları 48. tur maçına davet ediyor.

“Extraliga'da en iyi oyuncular var, en iyi hokey orada oynanıyor. Alt liglerdeki kulüpler hokey açısından bununla rekabet edemez ama biz şunu düşünüyoruz: Haydi insanların ilgisini çekecek bir şey bulalım ki insanlar eğlensinler ve bu sadece hokeyle ilgili olmasın,” dedi Jakub Mikulík, idari yönetici müdürü Frydek-Místek. “Bir aile ortamı oluşturmaya ve izleyicilere daha fazlasını sunmaya çalışıyoruz.”

Mikulík, köpeklere odaklanma fikrinin eski bir hokey oyuncusunun eşi ve Frýdek-Místek'in ortak kulübü Ocelářů Třinec'in bugünkü spor direktörü Lada Peterková'dan geldiğine dikkat çekti.

Mikulík, “Oğulları çoktan evi terk etti, Honza da hâlâ uzakta, bu yüzden bir köpek aldı” dedi. “Ve yalnız kalan köpeklere hokey yoluyla yardım etme fikri ortaya çıktı.”

Frýdek-Místek defans oyuncusu Filip Haman barınaktan aldığı bir köpekle birlikte

Birlikte iki görev belirlediler: bir köpek barınağı için para toplamak ve terk edilmiş köpeklere ikinci bir yuva bulmaya çalışmak. Mikulík, “İlgilenenler elli kron karşılığında bir köpük disk satın alabilecek ve üzerinde oyuncumuzun ve barınaktan gelen bir köpeğin yazılı olduğu bir kart alabilecekler” dedi.

Barınaktaki köpekler Polárka salonunun girişinde görülebilir. Jakub Mikulík, “Böylece hayranlar onlara bakabilir ve belki de onları evlat edinmeyi düşünmeye başlayabilirler” dedi.

Bunun için kulüp temsilcileri taraftarları köpekleriyle birlikte oditoryuma davet ediyor. Mikulík, “Salon işletmecisinin bunu kabul etmesinden dolayı son derece minnettarız” dedi. “Kanada ve ABD'de uzun süredir yürütülen benzer etkinlikleri temel almaya çalışacağız. Orada bunlara Pucks ve pençeler deniyor.” Çek Puky bir aptal.

Ancak tüm köpekler ve hatta bazen sahipleri bile anlaşamaz. Organizatörler olası çatışmalardan endişe duymuyor mu?

Mikulík, “Benzer etkinlikleri düzenleyenlerin düzinelerce web sitesini, bu konuyla ilgili tartışmaları, yorumları okudum” dedi. “Ve her şeyin yüzde doksanı olumluydu. Köpeklerden korkanların da olduğunu kabul ediyorum. Köpeklerle temas kurmuyorlar.”

Frýdek-Míštečtí, köpek gezdiricileri için yaklaşık 160 yer ayırarak her şeyi çözdü. “Üzerinde köpek olan 40 taraftarı alacağız, öyle bir köpek sektörü olacak. Bunu yapmak için salonda barınaklardan köpeklerle deneyimi olan kişiler olacak, böylece gerekirse müdahale etmeye ve sorunun çözümüne yardımcı olmaya hazır olacaklar.”

Třinec Steelers'tan Kanadalı forvet Adam Helewka, AHL'de oynarken yurt dışında da benzer bir olay yaşadı.

Helewka, “Lobide köpeklerle ilgili herhangi bir sorun görmedim veya duymadım” dedi. “Köpeğinizi salona getirmek, hokey izlemek, diğer köpek sahipleri ve hayvan topluluğundan insanlarla tanışmak hem oyuncular hem de hayranlar için eğlenceli. Benim deneyimim… Kesinlikle farklı bir şey ve arada sırada tribünlerden havlamalar duymak harika.'

Peki ya köpekler konferans salonunda dışkı bırakırsa? “Her köpek sahibi, eğer kendi çantası yoksa bir çanta alır. Mikulík, “İnsanların maçtan keyif almasını sağlamak için elimizden geleni yapacağız” dedi. Köpeklerin ücretsiz kabul edileceğini de sözlerine ekledi.

Mikulík, Frydek ve Město'daki hokey oyuncuları arasında köpeklerini gezdirenlerin de olduğuna dikkat çekti. “Örneğin Honza Výtisk'in köpeği var ama Radek Veselý'nin de köpeği var. Hatta bazen köpekleri barınaktan gezdiriyor.”