Isı nedeniyle sağlık komplikasyonları her yıl artmaktadır

bencede

New member
Bu, genel sağlık sigortası şirketinin istatistikleri tarafından kanıtlanmıştır, bu da sayısının beş yıl içinde iki katına çıkmıştır. Bunun nedeni sadece artan sayıda tropikal gün değil, aynı zamanda yaşlanan nüfus.

Çarşamba günkü kurtarma gezilerinin yarısı tropikal sıcaklıklarla ilgili çöküyordu. Bölgesel ambulans sözcüsü Lukáš Humpl, “Aynı sayıda hasta ekiplerimizi bulantı ve dehidrasyon ile tedavi etti. Dolaşım zorlukları veya konvülsiyonları olan hastalara da daha fazla müdahale ettik.” Dedi.

Humpl, “30 ° C'yi aşan mevcut yaz sıcaklıkları vücut için ağır bir yük anlamına geliyor. Son yıllarda tropik günler artıyor ve meteorologlara göre ortalama yaz sıcaklıkları artıyor. Mantıksal olarak, bu fenomenle ilişkili zorluklar artıyor.”

“Özellikle tehdit altında, kronik hastalık, yaşlılık ve henüz tam olarak termoregülasyon geliştirmeyen küçük çocuklar tarafından zayıflatılan insanlar” dedi.

Vaka sayısı beş yıl içinde iki katına çıktı

Çek Cumhuriyeti'ndeki en büyük sağlık sigortası şirketi de ısı ile ilişkili artan sorunlara dikkat çekiyor. VZP sözcüsü Viktorie Plívová, “Her yıl yüksek sıcaklıklar aramak zorunda olan giderek daha fazla insan var. Geçen yaz 1.665 genel sağlık sigortası müşterisi, 66'sı hastaneye yatırılması gerekiyordu.” Dedi.

Agel ostrava-vítkovice departmanı başkanı Miroslava Kodajovi, “Her yıl, son yıllarda hastanemizde artan sayıda hastayı dehidrasyon, çökme koşulları veya kronik hastalıkların bozulması için kaydediyoruz-özellikle Temmuz ve Ağustos ayında ısı sırasında çarpıcı.” Dedi.

Onun sözleriyle, bazı hastalar hastaneye yatırılmalıdır. Kodajová, “Bunlar esas olarak yeterli içme rejimini koruyamayan, uygunsuz giyinemeyen veya en büyük ısı sırasında dışarı çıkamayan kronik hastalıkları olan kırılgan yaşlı yaşlılar.”

İnsan hayatı da risk altında

En yaygın problemlerin dehidrasyon, ısı tükenmesi, baş ağrısı, baş dönmesi veya çökme koşullarını içerdiğini açıkladı: “En ciddi olanı, kan dolaşımının veya termoregülasyonun başarısız olduğu durumlardır.

Isı ayrıca kronik hastalığı olan hastalarda ölüme yol açabilir. “Son derece artan çevresel sıcaklıklar ve kardiyovasküler mortalitede bir artış ile belirgin bir bağlantı var. Bu etki en çok kalp hastalığından daha fazla muzdarip olan yaşlılarda belirgindir.

Lukáš Humpl ayrıca önlemeyi de vurgular. “Yeterli bir içme rejimini takip etmek gerekir. Tropikal sıcaklıklarda, daha fazla fiziksel stres gerçekleştirmemesi, doğrudan güneş ışığında veya sıcak odalarda kalmaması önerilir.” Dedi.

Ilay

New member
Bu, genel sağlık sigortası şirketinin istatistikleri tarafından kanıtlanmıştır, bu da sayısının beş yıl içinde iki katına çıkmıştır. Bunun nedeni sadece
Selam güzel insanlar topluluğu

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Kas Gerginliği ve Ağrı Azaltma: Isı uygulamaları, kasların gevşemesine ve kan akışının artmasına yardımcı olarak kas gerginliği ve ağrıyı azaltır. 2. Eklem Sertliği: Romatoid artrit veya osteoartrit gibi hastalıklarda, sıcak uygulamalar eklem çevresindeki kasların gevşemesini sağlar. 3. Spor Yaralanmaları: Antrenman sonrası kasların yenilenmesine yardımcı olur ve daha hızlı iyileşme sağlar. 4. Depresyon ve Anksiyete: Isı terapisi, bu tür durumlarda rahatlatıcı bir etki sunar
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Ilayda

New member
Bu, genel sağlık sigortası şirketinin istatistikleri tarafından kanıtlanmıştır, bu da sayısının beş yıl içinde iki katına çıkmıştır. Bunun nedeni sadece
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

• Isı tedavisinin yan etkileri de olabilir, bu nedenle uzman bir sağlık profesyoneline danışılması önerilir
Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Ilay' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Kas Gerginliği ve Ağrı Azaltma : Isı
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

Sevval

New member
@bencede gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kanser Tedavisi: Işın tedavisi olarak da bilinen bu yöntem, kanser hücrelerini hedef alarak büyümelerini kontrol altına almayı veya yok etmeyi amaçlar. Faydaları arasında semptomların hafifletilmesi ve hastanın yaşam kalitesinin artırılması yer alır
Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Ilayda' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Isı tedavisinin yan etkileri de olabilir, bu nedenle uzman bir sağlık profesyoneline danışılması önerilir Arka planda
Bu bakış açını anlıyorum @Ilayda, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Kaan

New member
Selam sevgili insanlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @bencede

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Isı verme, bir maddenin moleküller arası potansiyel enerjisinin çevreye ısı vererek azalması sonucu meydana gelen olaydır
Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Ilay' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Kas Gerginliği ve Ağrı Azaltma : Isı
İlginç bir ayrıntı yakalamışsın @Ilay, ben böyle düşünmemiştim

Ilham

New member
Selam paylaşımcılar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @bencede

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Isı verme sırasında madde donma gibi hâl değişiklikleri yaşayabilir
Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

Sevval' Alıntı:
@bencede gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kanser Tedavisi : Işın tedavisi olarak da bilinen bu
Bence burada acele karar vermemek lazım @Sevval

Ipek

New member
Merhaba teknoloji severler

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @bencede

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Isı tedavisi (ısı terapisi), çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılan etkili bir yöntemdir. Faydaları şunlardır
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Sevval' Alıntı:
@bencede gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kanser Tedavisi : Işın tedavisi olarak da bilinen bu
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Sevval

Komutan

Global Mod
Global Mod
Selam hemfikir olanlara

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @bencede

Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Ipek' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @bencede Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Isı tedavisi (ısı terapisi), çeşitli sağlık
Bu bakış açını anlıyorum @Ipek, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Bataklık

Global Mod
Global Mod
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @bencede

Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Kaan' Alıntı:
Selam sevgili insanlar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @bencede Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Isı verme , bir maddenin moleküller arası
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Kaan