Igor Ivan, Ostava Všb-Tu'nun rektörü oldu, oyların çoğunu kazandı

bencede

New member
Kırk iki yıl -old Igor Ivan, Madencilik Koleji -Ostrava Teknik Üniversitesi'nin 66. rektörü olacak. Akademik Senato'nun oylamasında mümkün olan 38'den 26 oy aldı.

“Igor Ivan, akademik Senato'nun oylarının mutlak çoğunluğunu aldı.

Všb-tu rektörü için kim koştu

Prof. İng. Igor Ivan, Ph.D. Madencilik Geolojik Fakültesi'nin jeoinformatik ve şu anki dekanı. Akademik Senatolar Madencilik ve Jeolojik Fakülte, Makine Mühendisliği Fakültesi, Güvenlik Mühendisliği Fakültesi ve Ekonomi Fakültesi tarafından aday gösterildi.

Prof. İng. Kamila Janovská, Ph.D.
Malzeme Mühendisliği Uzmanı Malzeme Teknolojisi Fakültesi'nde çalışmaktadır.
Malzeme-Teknoloji Fakültesi Akademik Senatosu tarafından aday gösterildi.

Prof. İng. Jan Platoš, Ph.D. Siber Güvenlik Uzmanı Elektrik Mühendisliği ve Bilişim Fakültesi'nde çalışmaktadır. Elektrik Mühendisliği ve Bilişim Fakültesi Akademik Senatosu tarafından aday gösterildi.

Doc. Mgr. Vít Vondrák, Ph.D. Matematikçi ve Ulusal Süper Bilgisayar Merkezi IT4Innovations Direktörü. Všb-Tuo akademik belediyesinin 62 üyesini (43 akademik işçi ve 19 öğrenci) aday gösterdi.

Všb-Tu Ostrava seçimlerinden kısa bir süre sonra, “Kelimeleri kaybettiğim çok sık olmuyor, ama ona yaklaşıyorum. Burada durduğum insanlara teşekkür etmek istiyorum. Ve aynı zamanda adil ve dürüst oldukları için karşı korumalarıma teşekkür etmek istiyorum.” Dedi.

Daha Fazla İşbirliği

Seçim programında Igor Ivan, üniversitenin halka karşı daha fazla açıklığını, daha anlaşılabilir bir iletişimi, müdahale işbirliğini güçlendirdiğini ve öğrencilerin okul yaşamına dahil olmasına daha fazla önem verdiğini vurguladı.

Ayrıca, araştırma ve uluslararası ortaklığa vurgu yaparak idari süreçleri kolaylaştırma, bütçe akışlarını dengeleme ve stratejik yönetimi güçlendirme ihtiyacından bahsetti.

Igor Ivan, “İlk turdaki her galibiyet, bu zaferi kazanan için önemli bir adım. Üniversitenin son yıllarda attığı iş üzerine inşa etmek istiyorum, ayrıca eğitim, çalışmaya ve sunumlarına odaklanmak istiyorum.”

Üniversite büyük zorluklar bekliyor

Seçimin sonucu da mevcut rektör Václav Snášel tarafından memnuniyetle karşılandı. “Akademik Senato mevcut yönün devamını seçti. Büyük zorluklar bizi bekliyor. Yüksek öğrenim kalıcı olarak yetersiz fon sağlanıyor ve bu odaklanmamız gereken şeylerden biri” dedi.

Rektörün işlevi için dört aday başvurdu. Igor Ivan'a ek olarak, Kamil Janovská da, Malzeme Teknolojisi Fakültesi Akademik Senatosu tarafından aday gösterildi, Elektrik Mühendisliği ve Bilişim Fakültesi Akademik Senatosu ve Vít Vondrák tarafından aday gösterildi ve akademik topluluğun 62 üyesi tarafından önerildi.

“Všb-Tu Ostrava rektörü toplam 38 seçmen seçer. Her fakülte için beş üye, üçü çalışan, ikisi öğrenciler için. Diğer üç seçmen profesyonel işyerleri içindir,” diye açıkladı Všb-Tu.

Yeni rektör, üniversiteye 2025-2029 yılları arasında veya dört yıl daha yeniden seçimden sonra liderlik edecek. Açılış töreni Eylül ayında planlanıyor.