İbrahim Kalın: Herkes köprüleri yakarsa Rusya’yla kim konuşacak?

bencede

New member
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ukrayna’daki savaşa son verilebilmesi için ‘Türkiye’nin ve öbür ulusların Rusya’yla konuşmaya devam etmesi gerektiğini’ söylemiş oldu. Kalın, “Eğer herkes Rusya’yla köprüleri yakarsa, bu biçimde en sonunda onlarla kim konuşacak?” dedi.

Doha Forumu’nda konuşan Kalın, “Ukraynalılar kendilerini savunmaları için mümkün olan her biçimde desteklenmeli… Ama Rusların tezinin de, o denli ya da bu biçimde duyulması gerekiyor” sözlerini kullanarak Moskova’nın sorunlarının ‘haklı görülmese bile anlaşılması gerektiğini’ söylemiş oldu.

‘ÜZERİNDE SORU İŞARETİ OLAN SERMAYEYİ KOVALAMIYORUZ’

Birebir forumun bir öbür panelinde konuşan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Lideri Ahmet Burak Dağlıoğlu ise kimi Rus şirketlerinin yaptırımlar niçiniyle operasyonlarını Türkiye’ye kaydırdığını söylemiş oldu. Dağlıoğlu, Türkiye’nin, Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’e çıkar sağlayacak bireylerle iş yapıp yapmadığına dair soruya ise şu cevabı verdi: “Üzerinde soru işareti olan rastgele bir yatırımı yahut sermayeyi gaye almıyoruz, peşine düşmüyoruz, kovalamıyoruz.”

ÇAVUŞOĞLU, OLİGARK SORUSUNDA MODERATÖRLE TANSİYON YAŞAMIŞTI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün, tıpkı forumda katıldığı panelde Rus oligarkların Türkiye’ye geldikleri istikametindeki savları niçiniyle moderatör Hadley Gamble ile tansiyon hayatıştı. Bakan Çavuşoğlu, “Biz yasal olmayan bir şeye asla müsaade vermeyiz” karşılığını vermiş, Gamble’ın ortaya girmesine de reaksiyon göstererek, “Ben sizin sorunuza karşılık verdim, hiç bir yasadışı faaliyete müsaade vermeyeceğiz dedim, fazlaca açık ve net bir yanıt. Şayet Rus oligarklar benim ülkemi ziyaret ederlerse ben prensip olarak yaptırımlara katılmadığım için, o yüzden bir Rus vatandaşı gelebilir. Şu anda da Rus turistler geliyor. Yasalsa istediklerini yapabilirler, milletlerarası hukuka alışılmamış ise bu biçimde iş başka” demişti. (DIŞ HABERLER)