Floorball oyuncuları Brno'daki Dünya Şampiyonasında İsviçre, Letonya ve Danimarka ile oynayacak

bencede

New member
A ve B gruplarından ilk iki takım doğrudan çeyrek finallere ilerleyecek. Üçüncü ve dördüncü, daha kötü C ve D gruplarından en iyi takımlarla oynanacak.

İsviçre Çek kat oyuncuları geçen yıl Singapur'daki 5: 4 Dünya Şampiyonası'nda üçüncü sırada yer aldı ve 2011 bronzundan sonra ikinci madalyayı kazandı. İsviçre ile dünya şampiyonalarında 12 maç oynadı, üç kez kazandı.

Çekler, Uppsala'daki Dünya 2021 Dünya Şampiyonasında son kez Letonyalılarla oynadı ve 8: 0 kazandı. Şampiyonalardaki on düeldan dokuz zafer ve bir yenilgi var. Son Singapur Şampiyonasında çeyrek finallerde Danimarka ile oynadı ve 13: 1 kazandı. Şimdiye kadar, Danimarka takımı Dünya Şampiyonasında dört maçı da yendi.

“Dünya Şampiyonası her zaman bir tatildir ve bu sefer Dünya Floatball'un merkez merkezindeki ev sahibi şehirleri dönüştürmenin mümkün olacağına inanıyorum. Bu benim için bir onur ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı IFF pozisyonundaki ilk şampiyonanın Çek Cumhuriyeti'nde yapılacağı taahhüdünün taahhüdünde.” İsveçli Thomas Eriksson'un yerini aldı.

“Dünya şampiyonası her zaman sadece dünyanın en iyi döşeme topunun bir örneği değil, her şeyden önce uluslararası döşeme topunun gelişimi için bir dizi fırsat açıyor. Bu yüzden Aralık ayında sadece Brno ve Ostava'da iyi organize edilmiş bir etkinlik görmeyeceğimize inanıyorum, aynı zamanda dünya floorball'un pozisyonunu güçlendirmek için bir sonraki adım atacağız.”

Organizatörlerin amacı, 2019'dan itibaren İsviçre Neuzatel'den 44.513 izleyiciyi kırmaktır. Önceki rekor, 43.806 destekçiyle Brno ve Ostrava'da 2013 turnuvasına sahipti.

“Yurtdışından hayranların ve hayranların da şampiyonaya giden yolu bulacağına inanıyorum. Önceki harika etkinlikler üzerine inşa etmek, salonlara mümkün olduğunca çok insan çekmek ve Çekler olarak sadece mükemmel bir eylem düzenleyebileceğimizi, aynı zamanda en iyi atmosferi yaratabileceğimizi ve rekoru Çek Cumhuriyeti'ne geri döndürmeye çalışmak istiyoruz.

Temel gruplar 2900 seyirci için Brno Starez Arena Vodova'da gerçekleşecek. Şampiyona 9833 seyirci için playofflara Ostrava Arena'ya taşınacak.

Brno ve Ostrava'da MS Floatball Oyuncuları

Temel Grupların Bileşimi (6 – 14 Aralık)

Grup A: Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Letonya, Danimarka.

Grup B: İsveç, Finlandiya, Polonya, Slovakya.

C Grubu: Japonya, Norveç, Hollanda, Avustralya.

D Grubu: Singapur, Almanya, Estonya, ABD.