Elon Musk ile Bill Gates’in yazışmaları sızdırıldı: Gebe emojisiyle karşılık verdi

bencede

New member
ABD’li milyarderler Elon Musk ile Bill Gates içindeki yazışmalar, Twitter’da “Whole Mars Catalog” isimli bir hesap tarafınca paylaşıldı. Yazışmalarda, Musk’ın Gates’e, ‘Tesla’ya karşı hala yarım milyar dolarlık açığa satış konumu olup olmadığını’ sorduğu görüldü. Gates karşılık olarak, “Üzülerek kapatmadığımı söylemek isterim. Hayırseverlik imkanlarını konuşmak istiyorum” biçiminde karşılık verdi.

Musk ise, “Üzgünüm, iklim değişikliğini çözmek için en çok şeyi yapan Tesla’ya karşı büyük bir açığa satış konumunuz varken, iklim değişikliği ile ilgili hayır severliğinizi ciddiye alamam” kelamlarıyla yanıtladı.

MUSK KONUŞMALARIN GERÇEKLİĞİNİ TEYİT ETTİ

Musk konuşmaların gerçek olduğunu teyit ederken, ekran manzaralarını kendisinin sızdırmadığını söylemiş oldu. Musk, toplumsal medyada, “Arkadaşların arkadaşları aracılığıyla almış olmalılar. TED’deki biroldukca bireyden, Gates’in hala Tesla’ya karşı yarım milyar dolar açığa satış durumu olduğu duydum. Bu niçinle kendisine sordum, fazlaca bâtın bir durum değil” dedi.

Musk, bu tartışmanın sürmesi üzerine, bugün farklı bir tweet atıp, Gates ile gebe emojisini yan yana koydu. Musk, “Heyecanınızı süratle kaybetmek isterseniz…” kelamlarının yer aldığı bir paylaşım yaptı.

Musk ve Gates’in geçmişte de elektrikli araçlar, Covid-19 salgını ve Mars’ın kolonileştirilmesi üzere birfazlaca mevzuda tartıştıkları biliniyor.

AÇIĞA SATIŞ SÜRECİ NEDİR?

Açışa satış (short selling) konumu, bir yatırımcının ödünç aldığı bir pay senedini, çabucak sonrasında daha düşük bir fiyattan geri almak maksadıyla satması manasına gelir. Yani, kişi pay senedinin düşeceğine dair bahse girmiş olur. (DIŞ HABERLER)