Elit yüz mü? Eğer bu işin içinde olmak istemezsem aptallık etmiş olurum. Nettle ilk galibiyetini kutluyor

bencede

New member
Kopřiva, Vendryna'daki elemelerin son maçını 3:0'lık kesin bir skorla oynadı, bu galibiyetle sadece nihai sonucu iyileştirdi ve hatta Çek Cumhuriyeti'nin final turnuvasının grubuna girme sevincini artırdı. “Süper eşitlik bozmalarda olsa da her Davis Kupası galibiyeti önemlidir. Onu çok yüksek bir yere koyuyorum, kesinlikle kariyerinde ilk üçte yer alıyorum” dedi 26 yaşındaki tenisçi basın toplantısında.

Üstelik bu, bir takım müsabakasındaki ilk zaferinizdi.
Bu benim ve kariyerim için tatmin edici, yıla harika bir başlangıç yapıyorum çünkü Melbourne'de ilk kez Grand Slam'in ana yarışmasına katıldım ve bunu çok bekliyordum. Ancak artık pek çok tenis oyuncusu daha geç yaşta olgunlaşıyor. Gençler kategorilerinde şansım yaver gitmedi, çok çalışmam gerekiyordu. Umarım zirvede değilimdir, devam etmeye çalışmalıyım. Umarım formumu diğer turnuvalara da taşıyacağım.

Dünyanın 451. oyuncusu Kimhi ile son süper eşitlik bozmalarda 1:4 kaybediyordunuz. Baskı altında mıydınız?
Kısaltılmış bir oyun her zaman berbat bir piyangodur, bitiş her iki taraf için de gergindi. Bir top, tekrar gösterilen oyunun tamamına karar verebilir. Her topun önde kalması için mücadele etmeye çalıştım ama maalesef başlayamadım. Ancak durumu tersine çevirdiğimde rakibimin benden daha iyi oynamak zorunda kalmayacağına inandım. Ama her iki şekilde de sonuçlanabilirdi.

Sonuçta maç senin için daha iyi bitti.
Maçı kesinlikle hatırlayacağım. Bütün takım oradaydı ve taraftarlar bile kararlı bir durumda oynadığımızı hissetmediler. Cumartesi günü veya önceki maçlardaki atmosferin aynı olduğunu düşündüm. Duygularımın akmasına izin verdim. Ve yeterlilik onayını aldığımızda hepimiz burada bir hafta sonu ilk kez gerçekten çok sevindik.

Evde nasıl oynadın?
Çek Cumhuriyeti'nde tam bir seyirci önünde oynamak gerçek dışı bir şey. İlk defa şansım yaver gitti ve bundan çok mutluyum.

Çek takımı İsrail'e karşı Davis Kupası elemelerinin başında

Davis Kupası grup aşamasına yükselmek sizin için ne anlama geliyor?
Çek erkek tenisi için bu inanılmaz bir başarı. İlerleme, çocukların nasıl geliştiğini ve yükseldiğini kanıtlıyor. Çok kaliteli oyuncularımız var; Jirka (Lehečka), Tom (Macháč), Kuba (Menšík) ve Adam (Pavlásek) dünya standartlarında tenis oyuncularıdır. Final mücadelelerinde herkese eşit rakip olacağımıza inanıyorum. Aday gösterilmem ve takımda yer alabilmem için gelişmeye devam etmem gerekiyor. Geçen yıl Portekiz'de terfi ettikleri elemelerde ben de oradaydım. Ve bu yıl yine.

Yani Eylül kadrosunda yer alma motivasyonunuz var.
Bu sadece nasıl bir sezon geçireceğime bağlı, adaylıktan yaklaşık yedi ay önce. Bakalım ben ve diğerleri nasıl bir yıl geçireceğiz, birinin adaylığı hak etmesi gerekiyor. Şimdi kazandığım için mutluyum ve benim de lehime işleyebilecek bu deneyime sahibim.

Sıralamada 115. sıradasınız, şimdi ilk 100'e girmeyi mi hedefliyorsunuz?
Böyle bir hedefim olduğunu inkar etmeyeceğim, yok dersem aptallık etmiş olurum. Bu muhtemelen her tenisçinin hedefidir, buna ulaşmak için her şeyi yapacağım.