Denk Ukraynalı kadınlar: Üzgünüm, güncel değiliz. kurt olmayalım

bencede

New member
O yıl çocuklarımla Ostrava’daydım ve pl. O süre zarfında bu hayata uyum sağladık ve alıştık. Ama şimdi Dnipro’daki dairemizi, Ukrayna’da kalan arkadaşlarımı ve babamdan bahsettiğimde çocukları özlüyorum.

Kızıl Ordu’nun Ukraynalılara yönelik insani yardım koşulları değiştiğinden beri, artık birçok kişi Çek devletinden maddi destek alamayacak, birçok aile evlerine taşınarak hayatlarını riske attı.

İnsanlar iyi bir iş bulamadılar, pahalı konutları ödeyemediler. Ben ve oğullarım Çek Cumhuriyeti’nde büyüyeceğiz, bir nakliye şirketinde yeni bir iş buldum, keyfim yerinde, insani yardıma muhtaç değiliz.

Ada halkı Ukrayna’ya taşınmak zorunda

Çocuklarla ilgilenmeme yardım eden anneme çok teşekkür ederim, ben de çalışabiliyorum ve çocuklar sık sık hasta olduğu için hastaneye gitmek zorunda kalmıyorum. Yeni koşullara tahammül etmeyecek ve önümüzdeki birkaç hafta içinde ya Ukrayna’ya taşınacak ya da ayrılacak çok sayıda insan tanıyorum.

Ukrayna’dan birlikte ayrıldığımız tüm arkadaşlarım, kalın, Ukrayna’ya dönmeyin. Kız kardeşim Marina’nın çocukları Gleb ve Polina’nın doğum günlerini kutladık, Marinské Horch’ta bir spor gününe gittik. Silezya Kalesi’nde Sirkulum festivali düzenledik.

Kurt Ukrayna’ya saldırmaya devam ediyor. Bugün her zamanki hastaneye sivil kıyafetle gitmeyecektim. Prigoin’in Rusya’daki ayaklanmasından ve NATO zirvesinden bahsetmek istiyorum.

24 Haziran 2023’te, yani işgalin başlamasından bu yana bir buçuk yıl önce, Wagner’in grubundan bir terörist olan Yevgeny Prigoin, Rus birliklerinin askerlerine ateş açtığını ve onlara karşı harekete geçtiğini duyurdu. Birlikleri Rostov’a girdi ve Moskova’ya yürüdü. Asi birlikleri orada herhangi bir direnişle karşılaşmadı.

Aslında onları durdurmaya çalışan sadece altı Rus helikopteri ve bir uçaktı. Sonuç olarak, yedi makinenin tamamı monte edildi. Ancak isyancılar 200 kilometre uzaklıktaki başkente ulaşmadan geri döndüler.

Bu bölümde Ruslar Ruslarla savaşıyor, isyancılar başkente koşuyor ve ardından yine yüzün başı Moskova’dan kaçıyor. Dünyanın en büyük ordusu diye bir şeyin olmadığını, bin askeri olanın hükümeti devirebileceğini bütün dünya gördü.

Ukrayna’yı destekleyen ortakların bu olayları göz önünde bulundurarak ona daha fazla füze, uçak ve zırhlı araç vermelerini istiyorum. Rusya’daki rejimin her zaman desteği yoktur, altında sadece yalanlar, blöfler ve saldırganlık vardır.

Bir süre sonra faşist Rusya’nın başkanı isyancılarla buluşacak, onlara madalya verecek ama herkes bir isyan olduğunu, kimsenin Rus yöneticilerin yanında yer almadığını hatırlayacak, bu yüzden bir şekilde bunun son isyan olmadığını düşünüyorum. ana ideoloğun komşu değil saldırganlık olduğu bir ülkede.

İkincisi, NATO zirvesiydi. Dürüst olmak gerekirse, birçok Ukraynalı gibi, bu savunma ittifakının kapısının kendisine açılacağına tam olarak inanmadım, ancak somut bir şeyler öğrenmek istediğimi kabul ediyorum.

Kurdun tutuklanmasının üzerinden 500 günden fazla zaman geçti, binlerce ölü, milyonlarca mülteci ve evsiz insan var. Ukrayna’nın desteği var, sözleşmeleri var, vaatleri var ve NATO’ya katılım söz konusu olduğunda somut hiçbir şey yok. Yani kimse kişisel olarak bizim için ayağa kalkmayacak.

Evet millet, bize silahlar, emekli maaşları konusunda yardım edin ve bu elbette ödenmesi gereken ve gerekli olan azami miktardır, onsuz Ukrayna’nın güneyinde savaş olmazdı ve karşı akıntılar olmazdı, şehirlerimizin savunması olmazdı. Ancak NATO’da olsaydık sarhoş olacak olan yardım vaadi orada değil.

Ve Ukraynalılar devletlerinin varlığı için her gün kan ödüyorlar ve bu kanlı gün uzun sürecek gibi görünüyor.