Canlı blog | Rusya ordusu Kiev kent merkezine ilerliyor: Çin birinci kere insani yardım ulaştırdı

bencede

New member
Rusya’nın Ukrayna’ya akınları üçüncü haftaya girerken ülkede çatışmaların yanı sıra insani yardım koridorlarından tahliyeler ve diplomatik temaslar devam ediyor. Memleketler arası kuruluşların yayınladığı uydu imajları, Rusya ordusunun Kiev kent merkezine ilerlediğini gösterirken hem de başşehir yakınlarındaki yerleşim yerlerine topçu atışları yapılıyor.

Ülkenin güneydoğusundaki liman kenti Mariupol’da ise şiddetli çatışmalar sürüyor. Çatışmalar insani koridorlardan tahliyeleri ve yardım paketlerinin ulaştırılmasını engellerken kentte binlerce sivilin kısıtlı yiyecek ve su üzere temel gereksinimlerle mahsur kaldığı belirtiliyor.

Rusya ordusunun dün hava saldırısı başlatmış olduğu Dnipro kentine dönük ataklar bu sabah da devam ediyor. Dnipro Belediye Lideri Boriys Filatov, Ukrayna’nın hava savunma sistemlerinin kelam konusu hücumları hiç bir kayıp vermeden püskürttüğünü deklare etti.

09:49PEKİN’DEN YOLA ÇIKAN YARDIM KONVOYU ÇERNİVTSİ’YE ULAŞTI

Çin Ukrayna’ya birinci defa insani yardım ulaştırdığını deklare etti. Çin’in Ukrayna’ya gönderdiği birinci yardım paketinin Ukrayna’nın batısındaki Çernivtsi kentine ulaştığı ve Kızılhaç nazaranvlilerine teslim edildiği duyuruldu. İkinci yardım paketinin de 14 Mart’ta Ukrayna’ya varması bekleniyor.

Çin yayını Küresel Times Pekin’den gönderilen yardım paketlerinin imajlarını yayınladı: