Boğulan arkadaşı için atladı, kendisi de yüzme bilmiyordu. Son olarak topraklar hakkında

bencede

New member
Trajik olayın yaşandığı Ostrava-Porub’da yaz aylarında yüzme.
| fotoğraf: Alexandr Satinsk, MAFRA

Ostrava’daki Fakülte Hastanesi sözcüsü Petra Petlachov, ne yazık ki hastanın bu hafta vefat ettiğini doğrulayabilirim dedi.

Olay, 21 Ağustos’ta Ostrava-Porub’un yazlık yüzme alanında meydana geldi. İkisi muhtemelen sadece yüzücülere yönelik bir bölgeye taşınmıştı. Kurtarma ekipleri şehre ulaştığında, tanıklar onu koşmak için dışarı çıkardı ve onlara ilk yardım sağladı. Moravya-Silezya koruma departmanı sözcüsü Luk Humpl, o dönemde binaların ne kadar süre su altında kaldığını bilmediğimizi söyledi.

Kurtarma alanında her iki kurban da alet ve ilaç yardımıyla hayata döndürülürken, hastalardan birine de defibrilatör kullanıldı. On dakika içinde önce birinde, sonra diğerinde kendiliğinden kan dolaşımı yeniden sağlandı. Humpl, solunum yollarının tıkalı olması ve yapay akciğer ventilasyonu nedeniyle ambulansların onları Ostrava Fakülte Hastanesi’nin acil servisine naklettiğini belirterek, her ikisinin de o sırada kritik durumda olduğunu ekledi. Olaydan birkaç gün sonra evlerden biri çöktü.

Mevcut bilgilere göre, onlar Erasmus’ta geçici bir eğitim için Ostrava’da bulunan Vietnamlı kadınlardı. Birkaç arkadaşıyla birlikte yüzmeye gittiler.

Kamera raporları da var

Kızların hiçbiri yüzme bilmiyordu ve mayoları bile yoktu. Görgü tanıklarına göre, Blesk sunucusunun bildirdiğine göre ikili elbise ve tişört giymişti, daha sonra iç çamaşırlarına kadar soyundular.

Köpek bile mayoyla uyarıldıktan sonra defalarca suya girdi. Öğrencilerden biri boğulmaya başlayınca bir diğeri yardım etmek için suya atladı. Topc daha sonra arkadaşını suyun altına sürükledi.

Yüzme havuzunu işleten SAREZA şirketine göre yüzücüler daha sonra doğru şekilde ilerledi. Bizim açımızdan olayda yanlış bir şey yapmadık. Kötü havalarda yüzmeye yalnızca yüzücüler izin verir ve risk kendilerine aittir. Şimdilik ikilinin bu ender markalardan birinde ilk adımlarını attıkları konuşmasında Lenka Papajov, şirketin düşüşünü paylaştı.

O sırada yüzücülerin nerede olduğunu biliyoruz, elimizde kamera kayıtları var. Ancak Papajov, polisin halen olayı soruşturması nedeniyle daha fazla bilgi sağlayamayacağımızı da sözlerine ekledi.