Bill Gates’ten Elon Musk yorumu: Ne yapacağı tam olarak muhakkak değil

bencede

New member
Microsoft kurucularından milyarder Bill Gates, Tesla kurucusu Elon Musk’ın Twitter’ı 44 milyar dolara satın almasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Wall Street Journal’ın (WSJ) haberine bakılırsa, Gates Musk’ın Twitter üstündeki potansiyel tesiriyle ilgili “Aslında durumu daha da kötüleştirebilir. Ne yapacağı tam olarak muhakkak değil” yorumunda bulundu.

Pandemi periyodu toplumsal medyada sık sık yanlış bilgilerle karşılaştığını belirten Gates, siyasi önderlerin ise bu ve benzeri dezenformasyonlarla çabada değerli bir rolü olduğunu savundu. “Aşılarla ilgili konuşan sağlam önderlere sahip değilseniz, platformun buna karşı çalışması pek zor” diyen Gates, Covid-19’a karşı insanlara “çip taktığı” tezleriyle ilgili de konuştu.

‘MUSK’IN MAKSADI NE?’

Musk’ın Twitter’da bu tezlerle ilgili ne yapacağı sorusunu yönelten Gates, “Amacı ne? Söz özgürlüğü hakkında ne düşünüyor? Aşıların insanları öldürdüğünü yahut Bill Gates’in insanları bir çip aracılığıyla takip ettiği söylentileri hakkında ne hissediyor? Yayılması gerektiğini düşündüğü şeylerden biri bu mu? Yani hâlâ ne yapacağı tam olarak muhakkak değil” diye konuştu.

Gates, “Liderlik ve platform meselelerimiz var. Bunun tahlili bende yok. Umarım birfazlaca parlak insan bunu düşünür, fakat mesela seçimlerin meşruiyeti yahut tıbbi yenilikler açısından bu hayli büyük bir sorun” diye konuştu.

‘SOKAKTA BAĞIRDILAR’

BBC Today’e verdiği röportajda da aşı programlarına milyarlarca dolar bağış yaptığını savunan Gates, “kimi vakit buna neredeyse gülmek zorundasınız zira bu delilik! Yani insanları hakikaten takip etmek ister miyim? Biliyorsunuz aşılara milyarlarca dolar harcadım, onlar üzerinden para kazanmadım. Zira aşılar insanların ömrünü kurtarıyor. Çok kısa bir süre evvel sokağa çıktım ve kimi beşerler bana onları takip ettirdiğimi söyleyerek bağırdı. Bu nitekim fecî bir şey” dedi. (DIŞ HABERLER)