Bayanlardan Sanna Marin’e dayanak: Yüzlerce dans görüntüsü paylaşıldı

bencede

New member
Finlandiya’da bayanlar kendi dans görüntülerini paylaşarak, özel bir partide dans ederken çekilen manzaraları gündem olan Başbakan Sanna Marin’e dayanak verdi. Yüzlerce bayan, toplumsal medyada dans ettikleri anları paylaştı. Finlandiya’nın yanı sıra dünyanın birfazlaca yerinden görüntüler paylaşılırken, kelam konusu manzaralara #SolidaritywithSanna (Sanna’yla dayanışma) hashtag’i eşlik ediyor.

Marin’in bir partide bir küme arkadaşıyla bir arada eğlenirken dans ettiği anlar ülkede tartışma konusu olmuş, paylaşımlarda uyuşturucu kullanmasına ait imgeler olmasa da Marin muhalefet partilerinin davetine karşılık vererek uyuşturucu testi yaptırmıştı. Testin sonuçlarının bir hafta ortasında belirli olacağını belirten Marin, ergenlik senelerında bile uyuşturucu kullanmadığını söylemişti.

Marin, daha evvel yaptığı açıklamada ise şu sözleri kullanmıştı: “Bu görüntüler şahsi ve özel bir alanda çekildi. Arkadaşlarımla bir gece geçirdim. Biraz gürültülü bir parti yaptık. Dans ettim ve müzik söylemiş oldum. Saklayacak yahut gizleyecek bir şeyim yok. İnsan olmaya devam etme konusunda kararlıyım. Boş vaktimi arkadaşlarımla geçiriyorum. Bunun benim yaşımda biroldukca insan için geçerli olduğundan eminim.” (DIŞ HABERLER)