Basketbolcu Trojan’dan keyif aldı: Sanat dünyasına geri dönmek istemiyorum

bencede

New member
“İnanılmaz şekilde. Harika çıktı. Opava kazandı ve birkaç dakika oynadım ve altılıya ulaştım. Ve bunun için kistik fibrozlu hastalar için çok miktarda para toplandı.”

Ayrıca Trojan sayesinde Opava salonu çatısına kadar doldu; 3.485 seyirci. Tanınmış aktör gülümsedi: “Bar doluydu, mükemmeldi.”

97 saniye oynadı, bir faul aldı ve altı serbest atıştan dördünü kullandı.

Altıları değiştirmek zor oldu mu?
Sürekli yedek kulübesindeyken sahaya çıkmak gerçekten çok zor. Ve altılı atmak… Ama epeyce yuvarlandım.

Ivan Trojan, serbest atışı kaçırdıktan sonra Opava takım arkadaşlarıyla birlikte.

Gergin miydin?
Kendime şu anki görevimin bu olduğunu söyledim; bir basketbol oyuncusu. Dün ya da bu sabah sandığım kadar gergin değildim. Ve gala her zaman zorludur, korkunç bir strestir ama tiyatroda bu tür şeyler ayarlanmıştır, burada hiçbir şey yoktur. Farklı olan da bu, sporu farklı kılan da bu ve heyecan verici olan da bu.

Maçı geçmekte herhangi bir sorun yaşadınız mı?
Ben de daha büyük bir dakikaya hazırdım. Yoluma çıkmamak, oyuncuların arasına az çok karışmak gibi bir hedefim vardı ve bunu da büyük ölçüde başardım. Hiç kimse gibi orada tamamen sıkışıp kalmadım.

Eylemlerin provasını yaptınız mı?
Tam olarak değil. Daha doğrusu hücumda oynanacak bir şeyler biliyordum ama yine o kadar da olmadı. Savunmada ne oynayabileceğimi biliyordum. Ve yarının bitiminden önceki bu eylem (nüfuz ettikten sonra kendisine faul yapıldı) mi Čuda (teknik direktör Petr Czudek) boyandı ve oldukça iyi sonuç verdi.

Ivan Trojan, Ulusal Lig’deki ilk sayısını serbest atışla attı.

Sonuçta daha fazla alana sahip olmayı beklemiyor muydunuz?
Kesinlikle doğruydu. Ama eğer Opava yirmi sayı farkla önde olsaydı belki dördüncü çeyreğin başında skor tablosuna girebilirdim. Tatmin oldum.

Bütün maçı ayakta, yedek kulübesinde dolaşarak izlediniz. Yani donmuyor musun?
Evet, çünkü burada sonuna kadar antrenman yaptığım için çeşitli şekillerde ağrılarım var. Her yerleştirme benim için olurdu… Bitirmem gerekmeyecekti.

Biraz daha maç oynamak istemez misin?
Hayır… Ama eğer burada bir enfeksiyon varsa (gülümsüyor), artık bir Opava oyuncusuyum. Çok güzeldi ama tekrarı mümkün değil.

2009 yılında Bohemians Praha futbolcuları için ikinci ligde başladınız. Karşılaştırılabilir mi?
Burada daha çok oyunun içindeyim, daha çok oynadım. Basketbol futboldan farklıdır; başarılı olma veya kendinizi utandırma şansınız daha yüksektir. Basketbolda bundan daha fazlası var. Ve bu aynı zamanda bir birinci lig maçıydı, puanlar önemliydi, Bohemka’da ise sonucun nasıl olacağı önemli değildi (Bohemians’ın zaten en üst lige belli bir yükselişi vardı.).

Sertlik, hız. Gençliğinizde Sparta’da oynadığınızdan çok farklıydı, değil mi?
Tüm sporlar daha hızlı ve daha agresif hale geldi. Basketbol oynadığımda o kadar temaslı ve sert değildi.

Opava’da kalacak mısın?
Mutlaka bir yere oturacağım. İki ay boyunca katı bir yaşam tarzı sürdürdüm, alkol kullanmadım ve sigarayı oldukça azalttım. Üç gündür sigara içmiyorum. Bu maça ne kadar saygı duyduğumu gösteriyor.