Bank net bir seçimdi, Slovakya için Ostrava defans oyuncusu Blaek

bencede

New member
Elli yaşındaki Blaek, Zhork olmaktan gurur duyuyor. Znt on mm ses, gülümse. Kopan’dan geliyorum, orası benim köyüm Çek sınırına çok uzak değil, bu yüzden evime iki buçuk saat var.

Yıllar önce Skalice’nin oyunuydu ama Senice’de oynadı. Orada gençlerden gençlere kadar tüm kategorileri inceledim, pipomnl.

Ve ilk yarıda 1:2 kaybettiğiniz Banka’dasınız…
Ama ben bunu olumlu buluyorum. Kullanabiliriz, esas olarak etkinliğine dikkat etmeliyiz.

Hazırlık sırasında kurtarma çok sıkıydı. İki takımın maçları, birbirlerine karşı sert hareketlerin ardından iki kez başladı. İçin?
Önemli değildi. Bu futbol, onun duygusu. Pazartesi biraz gerginiz, nasıl…

… sizce Slovaklar?
Evet. (gülüyor) Ama rmci’de adil oyun vardı. Dövüşler bile. Tek pişmanlığım, kurtarılmasının sonuç vermemesi.

Slovak futbolculardan Ladislav Almsi Bank’ta yer alırken, Matej Madlek ve Tom Rigo da takıma katıldı. Burada bu kadar çok hemşehriniz var mı?
Mutluyum ama maçı nasıl bitirecekleri kulübe, teknik direktöre bağlı.

Filip Blaek (solda) Skalice formasıyla.

Banka sizin için bariz bir seçim miydi, yoksa sunacak başka bir şeyiniz mi vardı?
Bir sürü vardı ama koç Hapal ve (spor bölümünden) Sayın Mikloko bana yaklaştıklarında, benim için açıktı.

Geçen sezon Bank’ın sadece hayatta kalmak için oynadığını fark etmediniz mi?
Hiç. Sadece bir çeşit tetiklendi. Bank pat na jin pky.

Yeni ortama alışmanız nasıl olacak?
Adamlar içiyor, bana çok yardımcı oluyorlar, çok iletişim kuruyoruz, bu yüzden umarım takıma çabucak uyum sağlarım ve başlangıç dizilişi için savaşmaya çalışacağım.

Skalica’ya karşı üç defans oyuncusuyla oynadınız ki bu beşinci sezonda teknik direktör Pavel Hapal’ın kullanacağı seçeneklerden biriydi. Bana uygun mu?
Bununla biraz deneyimim var. Skalica’da farklı sistemler denedik, bu yüzden o maçlarla yaşamak için defansif oynadım. Bana sorun çıkarmadı. Sadece esk ligindeki hıza alışmam gerekecek.

Slovak olmayan başka kimse var mı?
İlk izlenimim, oyunun biraz daha hızlı oynandığı ve asıl önemli olan liginizin düello olduğu yönünde.

Danimarka’da Brndby IF’de de çalıştınız. Orası nasıldı?
Orada fazla oynamadım, o yüzden değerlendiremiyorum.

Bank mv altı stoper sizlerle. Çok mu rekabet var?
Böyle bir rekabet beni ancak ilerletebilir.